TRANSFERI

Le Parisien: Liječnici potvrdili kakva opasnost prijeti Neymaru

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEKOLIKO liječnika koji su radili za PSG potvrdilo je da se Neymar nije potpuno oporavio od ozljede gležnja te da bi se ona lako mogla obnoviti.

Ovog je tjedna Barcelona formalno započela pregovore o povratku Brazilca na Camp Nou pa je zatražila mišljenje raznih liječnika o oporavku metatarzalne kosti, piše katalonski Sport. Najčešći je odgovor da se ne može isključiti obnavljanje ozljede kad je taj dio tijela u pitanju, ali da se manjim kirurških zahvatom rizik može znatno smanjiti.

Zato se Le Parisien obratio direktno liječnicima koji su radili s Neymarom, a oni su potvrdili strahove.

Neymar je u karijeri imao dvije ozbiljnije ozljede, obje na području desnog stopala. Prvo mu je u veljači 2018. napuknula metatarzalna kost, zbog čega je praktički propustio ostatak sezone. Ove godine dogodila mu se ista stvar pa je propustio obje utakmice protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka u kojima su Parižani šokantno ispali.

"Ozljeda bi se mogla obnoviti ako bude igrao utakmice na najvišoj razini", konsenzus je liječnika koji su govorili za Le Parisien.

A kako se od njega stalno očekuje najviša razina, rizik je očito velik. Uostalom, Neymar je zbog nove ozljede desnoga gležnja propustio i ovogodišnju Copa Americu. No ostao je s reprezentacijom u Brazilu, a liječnici tvrde da je to dodatan problem jer "tretmani koje je tamo primao nisu idealni za ovakav tip ozljede".

PSG i dalje ne želi pregovarati za manje od 220 milijuna eura, za koliko ga je i doveo, ali ove informacije možda malo smekšaju Parižane. Istovremeno, dakako, mogu i smanjiti interes Barcelone.

Pročitajte više