LeBronov prvi triple-double za Lakerse, sjajni Jokić "bocnuo" velikog Shaqa

Foto: EPA-EFE

LEBRON James je u noći s četvrtka na petak proslavio svoju prvu domaću pobjedu s Los Angeles Lakersima, koji su sa 121-114 nadigrali do te utakmice neporaženi Denver, a ponajbolji košarkaš današnjice došao je do svog prvog triple-double učinka u novoj momčadi te 74. u karijeri ubacivši 28 koševa uz po 11 skokova i asistencija.

Odličan je bio i Srbin Nikola Jokić koji je u 33 minute došao do 24 poena uz 12 skokova, tri asistencije, jednu ukradenu i pet izgubljenih lopti, no i to je bilo nedovoljno protiv moćnog Jamesa.

Nakon utakmice Jokić se u razgovoru s novinarima dobro nasmijao na pitanje kako bi izgledao njegov duel s legendarnim Shaquilleom O'Neillom.

"Ne možeš me čuvati", ispalio je Nikola pa objasnio:

"Čekajte, šalio sam se. Sjećam se da sam bio u New Orleansu, mislim, i prije utakmice ekipe svijeta protiv ekipe SAD-a, je on stajao ispred mene. Kao da sam bio ispred planine. Taj je čovjek toliko velik, to sam vidio kad sam ga upoznao uživo. Gledao sam njegove utakmice i on je vjerojatno najdominantniji košarkaš u povijesti. On je zvijer, ali me ne bi mogao čuvati."

Ivica Zubac nije igrao za Lakerse, kao ni Ante Žižić za Cleveland koji je izgubio 110-103 na gostovanju kod Detroita. Clevelandu je to peti uzastopni poraz na otvaranju sezone, a Detroitu četvrta pobjeda zaredom.

NBA rezultati, 25.10.
LA Lakers - Denver        121-114
Detroit - Cleveland       110-103
Orlando - Portland        114-128
Oklahoma City - Boston     95-101

Pročitajte više