Ludom Fogniniju ispao reket iz ruke usred set lopte, pogledajte kako se izvukao

Foto: Screenshot

TKO ZNA gdje bi bio kraj Fabiju Fogniniju (30) da je tenis shvaćao samo malo ozbiljnije i da mu je posvećivao više koncentracije nego što je to činio sve ove godine.

Nažalost, nevjerojatno talentiran Talijan češće je bio na naslovnicama zbog svađa sa sucima i nekih manjih incidenata nego zbog vrhunskih rezultata. No kad gledate Fogninijeve mečeve, kako god okrenete, neće vam biti dosadno.

Fognini je sinoć u 1. kolu ATP turnira u Rio de Janeiru izgubio prvi set nakon što je vodio 5:2 te je gubio 0:4 u drugom setu protiv Brazilca Thomaza Belluccija. Iz samo njemu poznatih razloga, Fabio je u tom trenutku odlučio da mu se ne odlazi baš toliko brzo iz Brazila pa je u sljedeća četiri gema Bellucciju prepustio samo dva poena te izjednačio na 4:4.

Došao je Fognini do servisa za set na 6:5 te na spektakularan način iskoristio treću set loptu. Nakon što je servirao, Talijanu je reket ispao iz ruke, no dok je Brazilac odradio retern Fognini je stigao uhvatiti reket u zraku te na kraju odličnom igrom na mreži dobiti poen i set.

To je očito demoraliziralo Belluccija i Fognini je na kraju slavio 6:7, 7:5, 6:2, a u 2. kolu ga čeka Amerikanac Tennys Sandgren.

Pročitajte više