BOKS

Menadžer talentiranog Britanca: Neka Hrgoviću njegovi ljudi nađu dostojnog protivnika

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

NAKON što je u drugoj rundi sredio nedorasloga Grka Alexandrea Kartoziju u Danskoj, Filip Hrgović će se 7. studenoga boriti protiv Amerikanca Rydella Bookera u Floridi, a njegovi promotori sad su natuknuli tko bi mu mogao biti idući protivnik.

O borbi između Hrgovića i njegova bivšeg sparing-partnera Britanca Daniela Duboisa već se dugo kalkulira jer se radi o dvojici najboljih boksača svijeta do 30 godina, a Filipov menadžer Nisse Sauerland i promotor Eddie Hearn u razgovoru za Sky Sports nagovijestili su da bi se ta borba mogla zaista uskoro održati.

"Sjajna borba! Svi smo čuli priče sa sparinga pa saznajmo jesu li istinite ili ne. To su dva vrhunska mlada teškaša, obojica su među 10 najboljih na svijetu", rekao je Hearn.

"Neka mu nađu protivnika vrijednog spomena"

Ipak, ako je suditi prema riječima Duboisovog menadžera Franka Warrena, iz njegovog tima nisu najzagrijaniji za takvu borbu.

"Umjesto da se zamaraju Duboisom, neka razmisle da Hrgoviću nađu protivnika vrijednog spomena", rekao je Warren za Sky Sports.

Dubois će u sljedećoj borbi 28. studenoga ući u ring protiv Joea Joycea. Bit će to borba s velikim ulogom jer bi pobjednik mogao ući u top 10 svjetskih teškaša. Dubois je 21., a Joyce 16. teškaš svijeta.

Hrgović je trenutno na 33. mjestu te ljestvice.

 

Pročitajte više