RIJEKA IMA POVIJESNU ŠANSU Gattuso iz momčadi izbacio Kalinića i još pet prvotimaca

Foto: Getty Images/Guliver Image

RIJEKA više ne može izboriti plasman u nokaut fazu Europske lige. U posljednjem kolu u četvrtak na punoj Rujevici dočekat će slavni Milan, ali igrat će samo za prestiž i dostojanstven oproštaj od europske sezone.

> KEK NAJAVIO SPEKTAKL "Utakmica s Milanom nam je priznanje"

U posljednje vrijeme Rijeka je nanizala slabe rezultate, a proteklog vikenda izgubila je od Hajduka. No pred okršaj s Milanom stižu dobre vijesti za Matjaža Keka.

Milan koji se i sam muči u Seriji A, stiže bez niza prvotimaca koji su doživjeli debakl proteklog vikenda kod najgore momčadi lige Beneventa. Domaćin je golom vratara u zadnjim sekundama izborio 2:2 i prvi bod sezone, a Milan je propustio približiti se gornjem dijelu ljestvice. Novi trener, temperamentni Gennaro Gattuso imao je što reći svojim igračima nakon te utakmice, a velik broj prvotimaca izostavio je za utakmicu s Rijekom.

Pošto su Rossoneri već potvrdili prvo mjesto skupine, u Rijeku stižu oslabljeni i hrvatski prvak ima veliku priliku pobijediti jedan od najvećih klubova svijeta.

Nikola Kalinić, Gigio Donnarumma, Suso, Franck Kessié, Ricardo Rodriguez i Giacomo Bonaventura izostavljeni su za gostovanje na Rujevici.

Ekipi je priključio igrače iz mlade momčadi, među njima su golman Alessandro Guarnone, veznjaci Matteo Gabbia i Niccolò Zanellato te napadač Riccardo Forte.
 
Popis Milana za Rijeku: A. Donnarumma, Guarnone, Storari, Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Musacchio, Paletta, Romagnoli, Zapata, Biglia, Gabbia, Locatelli, Montolivo, Zanellato, Cutrone, Forte, André Silva
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više