Miše reprizirao 2008.: Hajduk preokretom slavio u Koprivnici

U POSLJEDNJOJ utakmici 26. kola HNL-a Hajduk je u Koprivnici slavio 2:1 protiv Slaven Belupa. Domaćini su poveli preko Kokalovića, a preokret su režirali Vukušić i Čop.

Kao i 2008., Hajduk je s Mišom na klupi pobjednički prošao Koprivnicu. Tada su Bijeli u Podravinu stigli uslijed serije pobjeda, koju su nastavili zahvaljujući pogocima Mirka Oremuša kojima je preokrenuo Slavenovo vodstvo.

Slična se priča ponovila i ovaj put, iako je Hajduk s očajnom atmosferom u i oko kluba stigao na noge Farmaceutima. U trenutku kad se izbor za novog predsjednika pretvorio u lakrdiju, a privremeno vodstvo smijenilo Gorana Vučevića zbog činjenice da Bijeli nikog nisu dobili još od 12. ožujka i pobjede u gradskom derbiju, Miši je u ruke dan vruć krumpir. Dobio je limitiranu momčad, plašljivih i preplaćenih "zvijezda" koje je obećao pretvoriti u ratnike. I položio je prvi ispit, iako u početku susreta nije slutilo na dobro.

Šest minuta bilo je dovoljno da se razotkrije sva konfuzija u Hajdukovoj igri. Iako su mu blokirali šut, Elvis Kokalović dobio je i drugu priliku poslije kornera iz koje je, uz pomoć splitske obrane, matirao vrlo dobrog Lovru Kalinića.

Bijeli se trgnuli poslije "igrajte, pičkice", "vi niste Hajduk"...

Mladi Solinjanin u 13. je minuti omeo Vojnovića i spasio sigurnih 2:0 poslije čega je nekoliko stotina torcidaša propisno izvrijeđalo igrače. "Igrajte pičkice", "vi niste Hajduk" i "kako vas nije sram", čulo se s dijela tribine gdje su smješteni najgorljiviji navijači Bijelih.

Jenjavao je poslije toga pritisak Koprivničanaca, a praktički iz ničega Hajduk je izjednačio. Bulku je poslao jednu dugu loptu prema Tomasovu koji ju je uz dosta sreće proslijedio Vukušiću na pet metara. Prvi udarac mladog Sinjanina Adis Nurković je obranio, ali iz ponovnog pokušaja Vukušić izjednačava, svojim 14. pogotkom sezone.

Ni izbliza tako borbenu i zanimljivu utakmicu nismo gledali u nastavku. Hajduk je umrtvio igru i čekao svoju prigodu, a dočekao ju je u 74. minuti. Jozinović i Tomasov na lijevoj strani izigrali su obranu Slavena, ovaj potonji zavrće u sredinu, a Duje Čop postavlja nogu i zabija pored nemoćnog Nurkovića.

Poslije tog gola Miše je zatvorio utakmicu, uveo je Trebotića, K. Ljubičića i Brkljaču umjesto Tičinovića, Andrića i Čopa, a jalovi napadi Slavena nisu urodili plodom.

Uz ne baš impresivnu partiju Hajduk je stigao do vrijedne pobjede, prije svega u psihološkom smislu. Miše temelj za "stvaranje ratnika" ima...

Pročitajte više