Igor Bišćan

Mlada reprezentacija Hrvatske mogla bi ostati bez izbornika. BiH želi Bišćana

Foto: Pixsell

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine traži izbornika, a među kandidatima je i Igor Bišćan.

Sport1.ba doznaje da će predstavnici Nogometnog saveza BiH s aktualnim izbornikom mlade reprezentacije Hrvatske uskoro obaviti razgovore kako bi vidjeli je li zainteresiran za poziciju koja je upražnjena nakon odlaska Dušana Bajevića.

Bišćan je mladu reprezentaciju Hrvatske u napetim kvalifikacijama uspio odvesti na Europsko prvenstvo, a ranije je uspješno trenirao Rudeš, Olimpiju i Rijeku. 

Već je obavljeno nekoliko razgovora s drugim kandidatima

Danas se pojavila i informacija kako je čelnicima Nogometnoga saveza BiH ponuđen i nizozemski trener Erwin Koeman, nekadašnji reprezentativac svoje zemlje i brat trenera Barcelone Ronalda Koemana. Međutim, on nema ozbiljnih šansi da preuzme najbolju vrstu naših susjeda jer ne govori niti jedan od jezika s ovih prostora, a što je jedan od ključnih kriterija koje je postavio NS BiH.

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, predstavnici Saveza, već su obavili službene razgovore s Bugarinom Ivajlom Petevom, a najavili su kako će se uskoro susresti i sa Sergejom Jakirovićem, bivšim trenerom Gorice, te Sergejom Barbarezom, nekadašnjim kapetanom BiH.

Konačnu odluku o novom izborniku BiH donijet će Izvršni odbor NS-a BiH krajem prosinca, a do sada se često znalo dogoditi da dužnosnici toga tijela ne usvoje prijedlog stručnoga Povjerenstva, zbog čega se razgovori s brojnim trenerima u javnosti i ne doživljavaju previše pouzdanima.
 

Pročitajte više