BARCELONA

Nakon Rakitića i Busquets poslao poruku upravi: Nažalost, to je tako isplanirano

Foto: EPA

NESLAGANJE Barceloninih igrača s upravom nije nikakva novost ni tajna. Nakon što je Eric Abidal javno istupio kritizirajući igrače, uzvratio mu je Lionel Messi.

Atmosfera u klubu nije na zavidnoj razini, igra momčadi također, a nakon 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod Napolija, nastali su i novi problemi o kojima je otvoreno govorio hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Naime, Barcelona je zbog kartona na gostovanju u Napulju ostala bez Sergija Busquetsa i Artura Vidala, a od ranije je ozlijeđen Sergi Roberto.

Barcelonin vezni red osakaćen pred Napoli

To znači da trener Quique Setien 18. ožujka u uzvratnoj utakmici može računati tek na Ivana Rakitića, Frenkieja De Jonga, Arthura Mela i Riquija Puiga.

"Odgovorni u klubu sve su to znali", bocnuo je Abidala i čelnike Rakitić, da bi se s njim složio i legendarni Sergio Busquets.

"Imamo malu momčad, fali nam širine. Moramo se malo zamisliti. Nažalost, to je tako bilo planirano", rekao je za Movistar Španjolac.

No Barcelona problema nema samo u veznom redu. Načeta je i obrana jer je suspenziju zaradio desni bek Nelson Semedo, a pritom je i stoper Gerard Pique izašao u 93. minuti zbog ozljede. Poslije utakmice je rekao kako je sve u redu i trebao bi biti spreman za uzvratni dvoboj.

Stari problemi s napadom

Barcelona ima problema i u napadu jer je zbog ozljeda ostala bez Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea pa je izvan prijelaznog roka morala kupiti Leganesovog Danca Martina Braithwaitea za 18 milijuna eura.

Međutim, on može igrati samo utakmice La Lige za koju je registriran, dok u Ligi prvaka nema pravo nastupa jer UEFA ne dozvoljava promjenu popisa igrača nakon 1. veljače.

Nedaće se gomilaju, no Busquets, unatoč kritikama upravi, ostaje smiren.

"Suočit ćemo se s njima s igračima koji budu na raspolaganju. Imamo velike izostanke, no borit ćemo se do kraja."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više