NALJEPŠA NOGOMETNA PRIČA Navijač Arsenala spasio život navijaču najvećeg rivala tako što mu je poklonio bubreg

Foto: Facebook

LJUBAV prema bližnjem čovjeku očito je jača od mržnje koja vlada među navijačima suparničkih klubova, posebno gradskih rivala ili kao što je slučaj s navijačima Arsenala i Tottenhama, klubova iz istog dijela grada, sjevernog Londona.

Oni se već desetljećima otvoreno i neskriveno ne podnose, ali s obzirom da su susjedi, upućeni jedni na druge, blizina s neprijateljima može prerasti u bliskost.
 
Najveću zamislivu bliskost postigli su navijač Tottenhama Tim Reid i njegov prezimenjak Dany, koji mu je doniranjem vlastitog bubrega spasio život iako nisu u rodu i uz to su obojica žestoki navijači nepomirljivih klubova.
 
Nakon uspješne operacije pozirali su u dresovima njihovih klubova, a Tim se ovako zahvalio Danyju na Facebooku u statusu koji je postao viralan:
 
"Riječi ne mogu opisati što je ovaj lik učinio za mene i moju obitelj. Pružio mi je drugu priliku da živim tako što je ugrozio vlastiti život dajući mi bubreg bez oklijevanja. Ti si istinski junak i svi trebaju znati kakav si vrhunski čovjek i koliku si hrabrost pokazao. Iako si prljavi Topnik tako sam ponosan što te zovem najboljim prijateljem. Znaj da sam uvijek uz tebe!"

Pročitajte više