NESREĆA EMILIANA SALE

Nantes traži 17 milijuna eura za Salu i tužit će Cardiff ako mu ne plati

Foto: EPA-EFE

VELŠKI BBC objavio je da je Nantes službeno od Cardiff Cityja zatražio naplatu 17 milijuna eura za transfer Emiliana Sale iako Argentinac za klub iz Premiershipa nije odradio nijedan trening i poginuo je u padu zrakoplova.

Sala se vraćao u Cardiff iz Nantesa malim zrakoplovom koji je u ponedjeljak, 21. siječnja, nestao u Engleskom kanalu, a olupina zrakoplova pronađena je ovog tjedna na dnu mora. Argentinski napadač je u subotu prije nestanka potpisao ugovor s Cardiffom i onda se vratio u Nantes kako bi pokupio stvari i oprostio se s bivšim suigračima.

FIFA je transfer potvrdila samo nekoliko sati prije nestanka zrakoplova nakon kojeg je Cardiff stopirao isplatu koja je trebala biti odrađena u tri rate. Cardiff je odgodio isplatu dok ne prikupi svu potrebnu dokumentaciju, a Nantes je sad službeno zatražio da Cardiff ispoštuje svoje obveze iz ugovora o prodaji igrača. Prema BBC-jevim informacijama, francuski klub tužit će Velšane ako ne isplate prvu ratu u roku od deset dana.

Izvor iz Cardiffa rekao je BBC-ju da je klub iznenađen takvom odlukom Nantesa, ali i da će Francuzima novac biti isplaćen.

 

Pročitajte više