NAVIJAČi

Navijači prijetili i potjerali vlasnika kluba sa stadiona zbog lažnih obećanja

Screenshot: Youtube

MEKSIČKI investitor Mauricio Garcia de la Vega kupio je dionice Rode JC obećavši da će spasiti klub od financijske propasti. Roda se prošle sezone borila za ostanak u Eredivisie, ali nisu uspjeli očuvati status prvoligaša pa su ispali u niži rang.

Sezona u drugoj ligi nizozemskog nogometa nije im krenula kako su zamislili. U prvih osam utakmica imaju tek jednu pobjedu, a situacija je kulminirala prošli petak. Navijači su izgubili strpljenje i zatražili odlazak meksičkog investitora.

Revoltirani navijači otišli su toliko daleko da su meksičkog investitora sami, vlastitim rukama izbacili sa stadiona nakon utakmice protiv De Graafschapa u petak.

Nizozemski NRC piše da su navijači pobjesnili kad su čuli da je neisplaćena mjesečna plaća napadaču Ikeu Ugbou, inače posuđenom igraču iz Chelseaja. Mladi golgeter imao je sjajan ulazak u sezonu, zabio je četiri gola u sedam utakmica, ali trenutno proživljava pakao.

Klub nije isplatio plaću napadaču i novac je podijelio ostatku momčadi

Klub mu je odlučio ne isplatiti mjesečnu plaću u visini 40-ak tisuća eura i podijeliti taj novac ostatku momčadi. Problem je u tome što Ugbo prima čak deset puta veću plaću od suigrača pa se netko u klubu dosjetio da je bolje imati jednog nezadovoljnog igrača nego cijelu skupinu.

Meksičkom biznismenu policija je savjetovala da se zbog sigurnosnih razloga ne pojavi na utakmici u petak, ali on se na to oglušio. Navijači Rode prvo su izvjesili transparent na kojem je pisalo "Odjebi, Mauricio. Lažnjak, lažov i lopov!", a nakon toga skupina navijača vlastitim je rukama iznijela Meksikanca iz njegovog ureda i odvela ga izvan stadiona. Nitko od zaštitara nije intervenirao, što situaciju čini još bizarnijom.

NRC piše da je ulazak Garcije de la Vege u klub malo toga popravio. Milijun eura koje je uplatio nije dovoljan iznos koji može pokriti sve troškove i izvući klub iz problema. Upitno je hoće li ljudi u klubu uopće i dobiti novac idući mjesec. Stoga se stručni stožer odlučio na bojkot tako da su u ponedjeljak svi ostali na bolovanju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više