NEVJEROJATAN ZAHTJEV JUŽNOAMERIKANACA Pogledajte što su tražili od FIFA-e

Foto: EPA

MEĐUNARODNA nogometna federacija (FIFA) najavila je kako na Svjetskom prvenstvu 2026. godine planira proširiti broj reprezentacija s 32 na 48. 
 
Međutim, s današnjim je danom Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) od svjetske krovne nogometne organizacije zatražila da se najavljena zamisao implementira već na smotri u Kataru 2022. godine.
 
"Predali smo pismo u kojem tražimo da na Svjetskom prvenstvu 2022. godine sudjeluje 48 reprezentacija", potvrdio je čelnik Južnoameričke nogometne konfederacije Alejandro Dominguez tijekom današnjeg kongresa. 
 
U slučaju prijevremenog amenovanja revolucionarne odluke, već u Kataru bio bi prezentiran novi natjecateljski format koji bi svojevremeno predstavljao i logistički izazov svim budućim domaćinima.
 
Dok dežurni kritičari kontinuirano optužuju Međunarodnu nogometnu federaciju kako jedino razmišlja o profitu, predsjednik Gianni Infantino papagajski u medijskim istupima ističe kako "nogomet pripada cijelome svijetu, a ne samo Europi i Južnoj Americi".
 

Pročitajte više