Novi Gascoigneov ispad: Donio ubojici nešto za okrepljenje

LEGENDARNI bivši engleski nogometni reprezentativac, 43-godišnji Paul Gascoigne, s vremena na vrijeme puni naslovnice svjetskih medija svojim ispadima i incidentima.

Novi "žuti trenutak" nekad sjajni nogometaš, kojem su alkohol i droge pomutili razum i koji je već dulje vremena na putu samouništenja, imao je u petak tijekom policijske zasjede u Rothburyju u Engleskoj, gdje je oko 10 snajperista imalo svoje nišane usmjerene u Raoula Moata, najtraženijeg čovjeka na Otoku koji je navodno ubio svoju bivšu djevojku, potom njezinog partnera, te nastrijelio policajca, a sve samo nekoliko dana nakon puštanja iz zatvora.

Kako je cijeli slučaj bio burno medijski popraćen, Gascoigne je saznao da je policija blokirala puteve Moatu u Rothburyju i pojavio se osobno na licu mjesta. Sa sobom je ponio limenku piva, malo piletine, ribički štap i nešto da Moata ugrije, a ubojicu je odmilja oslovio "Moaty".

Navodno je tada Gazza zatražio i da mu dopuste razgovarati s Mooatom. "On je dobar dečko. Samo sam mu htio pružiti malo terapije i reći mu: 'Ajde Moaty, to sam ja, Gazza'. Došao sam sve od Newcastlea do Rothburyja da ga pronađem, da popričam s njim. Garantiram da me Moaty neće upucati. Dobri smo prijatelji, znam ga od prije nekoliko godina kada je radio kao izbacivač u Newcastleu", prenose bizarnu Gascoigneovu izjavu engleski mediji.

Inače, policija, naravno, Gascoigneu nije dopustila pristup Moatu, a najtraženiji čovjek na Otoku umro je u ranim jutarnjim satima u subotu nakon šestosatne policijske opsade. Umro je u Općoj bolnici u Newcastleu nakon što se prethodno sam upucao. U spomenutoj bolnici se ujedno liječi i policajac kojeg je ranio, David Rathband.
 

Pročitajte više