Liga prvaka

Novi Realov junak opsesivno je praznovjeran, Modrića zove "tata"

Foto: EPA

TONI KROOS završnicu lude uzvratne utakmice Reala i Cityja promatrao je s klupe. Da umjesto inače standardnog veznjaka Reala u 68. minuti u igru nije ušao brazilski krilni napadač Rodrygo, pitanje je bi li se Real izvukao iz deficita od dva pogotka. Ancelottijev joker najprije je u gol pospremio povratnu loptu Benzeme u 90. minuti, a onda, minutu kasnije, i centaršut Marca Asensija.

Benzemi je u produžecima preostalo samo da iz penala donese Realu prolaz u finale Lige prvaka. Rodrygo je ove sezone ukupno u Ligi prvaka zabio tri gola. Osim ova dva zabio je i ključni pogodak Chelseaju na sjajnu asistenciju Modrića vanjskom. Bio je to strašno važan pogodak kojim je Real izborio produžetke, a kasnije i polufinale Lige prvaka.

"Sretan sam jer sam ja taj koji je zabio dva gola. Real je sad ondje gdje pripada - u finalu Lige prvaka. Noći na Santiagu Bernabeuu uvijek su čarobne. Ponosan sam jer sam dio ove momčadi. Ancelotti je gospodin, šef, ali i prijatelj. Kad nosite ovaj dres, znate da ćete se morati boriti do kraja. Bili smo skoro pa mrtvi. Ali smo vjerovali do kraja", rekao je nakon utakmice novi junak Reala Rodrygo.

Ne zabija puno, ali zabija kad treba

Kad je Brazilac dolazio u Real, na njega se baš  nije obraćala prevelika pozornost, iako ga je Kraljevski klub platio 45 milijuna eura. U svojoj prvoj sezoni igrao je malo za drugu, malo za prvu momčad Reala, no impresivan je bio u Ligi prvaka, gdje je u pet nastupa zabio četiri gola.

Prošle je sezone u svim natjecanjima zabio samo dva, ali uz osam asistencija. Ove je sezone na ukupno osam pogodaka, ali skupio je devet asistencija. Od njegove statistike zanimljivija je njegova životna priča.

Za razliku od mnogih brazilskih nogometaša koji su odrasli u siromaštvu i probijali se u teškim uvjetima, Rodrygo je odrastao u obitelji s iznadprosječnim primanjima za Brazil. Mogao se bez egzistencijalnih briga posvetiti nogometu. Njegovi su se roditelji vjenčali mladi, prije punoljetnosti. 

"Kad je doznao da mi je otac star koliko i on, Luka Modrić nije mogao vjerovati. Onda mi je rekao da ga moram poštovati jer je dovoljno star da mi bude otac. Otad ja njega zovem 'tata', a on mene 'sine'", objasnio je Rodrygo jednom prilikom.

Za neke rituale smatra da su malo ludi

Bivši nogometaš Santosa također je opsesivno praznovjeran. Objasnio je kako mora ispoštovati točan slijed priprema za utakmicu, inače smatra da će nešto poći po zlu na utakmici. Zbog svega toga smatra se i "malo ludim".

"Najprije obujem desnu kopačku, a onda stavim desni kostobran. Uvijek moram zavezati najprije desnu kopačku, a onda lijevu. Kad ulazim na teren, ne smijem nagaziti na liniju i uvijek moram zakoračiti najprije desnom nogom. Neću ići dalje jer moji su ostali rituali malo ludi", objasnio je Rodrygo.

Nastupima za Real izborio se i za svoje mjesto u brazilskoj reprezentaciji. Svoj je prvi pogodak za Titeovu momčad zabio u veljači protiv Paragvaja. Slično kao i u Realu, zabio je nakon ulaska s klupe - na terenu je proveo samo osam minuta.

Pročitajte više