Novo slavlje hrvatskih ragbijaša: Nakon Izraela pala i Malta

Foto: HRS

HRVATSKA ragbi reprezentacija s 34:27 pobijedila je Maltu i tako je nakon slavlja protiv Izraela upisala drugu pobjedu zaredom. Kao što se i očekivalo bio je to zanimljiv i neizvjestan susret, u kojem je Hrvatska na kraju upisala važnu pobjedu i čvrsto zasjela na treće mjesto skupine 2A Europskog kupa nacija.

Hrvatska je bolje otvorila susret te već u 7. minuti preko Jasona Newtona povela 3:0, nakon čega naši reprezentativci pokazuju nadmoć na terenu, što rezultira prekrasnom akcijom iz koje kapetan Nik Jurišić postiže prvo polaganje na utakmici te nakon pretvaranja Newtona Hrvatska vodi 10:0.
 
Od 20. minute susreta Malta preuzima inicijativu te prvo smanjuje vodstvo na 10:3, a onda se polaganjem približava na 10:8. Nakon perioda dominacije Malte, Hrvatska se opet budi te do kraja poluvremena još jednom polaže Šuta iz prekrasne akcije naših linijaša, Newton pretvara polaganje te iz još dva kaznena udarca zaključuje rezultata prvog poluvremena na 23:11.
 
 
U nastavku susreta prve poene postiže Malta te smanjuje rezultat na 23:14, no odgovor Hrvatske se nije dugo čekao; već u 56. minuti slijedi odlična reakcija danas najboljeg pojedinca Jasona Newtona, koji presijeca loptu u liniji Malte i poentira za 28:14.
 
Iako je brojna publika u Splitu očekivala da će od toga trenutka Hrvatska utakmicu rutinski privesti kraju, u 63. minuti Malta ponovno smanjuje rezultat na neugodnih 28:21 te do kraja susreta stalnim pritiskom drži utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti.
 
Pokušaji Maltežana ipak ne uspijevaju; svaki puta kada bi smanjili rezultat na dostižnih 7 razlike, odlični Newton bi iz kaznenog udarca ponovno poentirao i vratio Hrvatsku na 10 razlike. Na samom kraju Grčić dobiva žuti karton (isključenje 10 minuta) te se naši reprezentativci u zadnjih 5 minuta grčevito bore da bi sačuvali pobjedu s igračem manje. 
 
SASTAVI:
 
HRVATSKA: Miljak, Brečić, Udovičić, Jureško, Marčić, Jurčević, Galić, Rowe, Newton, Hakaraia, Šuta, Jurišić, Burazin, Lerotić, Vinac, Čorić, Biškić, Perić, Perlain, Grle, Popović, Rosso, Grčić
 
MALTA: Holliday, Galdes, Collins, Cassar, Deguara, Watts, Apsee, Davey, Holloway T., Holloway R., Borg A., Busuttil, Quarendon, Stivala, Kirk, Spiteri, Zammit, Ellul, Borg B., Briffa, Galea, Matthews, Cordle
 

Pročitajte više