Opet je zabio: Jelavić potvrdio Rapidov trijumf kod Sturma

DRUGU su pobjedu u četvrtom kolu austrijskog prvenstva ostvarili nogometaši bečkog Rapida savladavši na gostovanju u Grazu Sturm 2:0.

Strijelci za goste bili su Jürgen Patocka u 39. i Nikica Jelavić u 81. minuti. Hrvatski je reprezentativac zapečatio sudbinu domaćih pogodivši na asistenciju Dobera u situaciji kad su gosti igrali s igračem manje na terenu. U 71. im je minuti isključen branič Sonnleitner.

Jelaviću je ovo drugi ovosezonski prvenstveni pogodak, te ukupno šesti u osmome ovosezonskom nastupu. Pred navijačima Rapida iza gola proslavio ga je burno. Svukao je majicu, pritom se čak i nezgodno okliznuo zamalo se ozlijedivši, da bi na kraju od suca bio nagrađen žutim kartonom.

Moguće je ovo bila njegova posljednja utakmica u dresu bečkog kluba, s obzirom na činjenicu da je moguć njegov prelazak u Glasgow Rangerse.

U dresu domaće momčadi hrvatski je reprezentativac Gordon Schildenfeld odigrao svih 90minuta, kao i bivši BiH-reprezentativac Samir Muratović.

Austrijska Bundesliga, 4. kolo:

Sturm Graz – Rapid Beč 0:2 (Patocka 39, Jelavić 81)

Austria Beč – Ried (Kasnije)

Redoslijed: 1. Wacker Innsbruck 7 (-1), 2. Magna Wiener Neustadt 7, 3. Sturm Graz 7, 4. Austria Beč 7 (-1), ... 7. Rapid 6...

Pročitajte više