HNL

OSIJEK - VARAŽDIN 2:0 Razigrani Osijek izvukao se iz krize

Dubravka Petric/PIXSELL

OSIJEK je pobijedio Varaždin s 2:0 u 26. kolu 1. HNL-a uz konačno potentnu napadačku igru u turbulentnom tjednu, u kojem je "ratovao" s VAR-om nakon 1:0 poraza kod Istre 1961 u srijedu.

Tu su mu poništena dva gola pa je Kohorta od prve sekunde utakmice u Gradskom vrtu krenula napadački po HNS-u povicima: "HNS, pederi, nogomet ste sjebali."

Čini se da je momčadi Ivice Kuleševića godio boravak u karanteni u Vukovaru jer je na Gradskom vrtu pred 1715 gledatelja konačno viđena igra kakva se od Osijeka očekuje.

NK Osijek - NK Varaždin Live Score

Osijek sve sredio za dvije minute

U prvih 20-ak minuta najviše je prijetio Petar Bočkaj, spašavao je Ivan Nevistić na golu Varaždina, no junak gostiju kiksao je u 25. minuti početnički. Loše je procijenio jedan ubačaj s desne strane, brži i spretniji od njega bio je domaći stoper Danijel Lončar te je pogodio glavom za vodstvo.

Dvije minute kasnije Mirko Marić, najbolji strijelac prvenstva, lomi fenjeraša. Talys ga je proigrao u akciji koja je išla kroz sredinu terena, a Marić je lijevom nogom rutinski pogodio za 2:0.

Kod gostiju je jedini vukao Tonio Teklić, mladi Hajdukov veznjak na posudbi, no preslabo je to bilo za ugroziti odlučnog domaćina.

U 36. minuti Laszlo Kleinheisler ima šansu za 3:0, dobro šutira, ali sjajno reagira Nevistić i brani to nogom. Minutu kasnije ponovno stopostotna šansa za domaće. Eros Grezda fula zicer s metar udaljenosti, ostao je sam nakon jedne gužve poslije kornera i fulao čudo, odnosno pogodio Nevistića u nogu.

Marić fulao penal, i dalje je prvi strijelac HNL-a sa 17 golova

Mirko Marić imao je šansu iz penala povećati na 3:0, pogodio je stativu. Svemu je prethodila intervencija VAR-a nakon što je Marić fauliran u šesnaestercu gostiju, što se dogodilo u 41. minuti. Tek dvije minute kasnije sudac Ante Čuljak odlazi pregledati situaciju na VAR-u i to traje gotovo minutu, a nakon toga dosuđuje penal koji Marić šalje u desnu stativu.

Na odbijanac natrčava Eros Grezda i konačno pogađa i onda se, na domaću žalost, pali VAR i poništava gol za 3:0. Grezda je utrčao ranije i gol je opravdano poništen.

U drugom poluvremenu Varaždin se otvorio i pokušavao se vratiti u utakmicu, ali Osijekova obrana predvođena kapetanom Škorićem bez problema je blokirala sve opasnosti.

Što je s povratnikom Grezdom?

S druge strane, Osijek je spustio gas i igrao u nešto slabijem tempu u odnosu na prvih pola sata kada je posve deklasirao gosta i to je bilo dovoljno za drugu pobjedu ove polusezone.

Brigu za Kuleševića nakon ove utakmice može predstavljati i povratnik Eros Grezda kojem danas baš ništa nije polazilo za nogom u napadačkim akcijama.

Osijek u idućem kolu gostuje kod Lokomotive, Varaždin će bodove spasa tražiti protiv Dinama na svom terenu. Prvaka je ove sezone pobijedio jednom na tom mjestu, a to mu je bila jedna od trenutačno tri ostvarene pobjede ove sezone u HNL-u.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više