HAJDUK ISPAO IZ KUPA

Ostaje li Hajduk bez Europe nakon 13 godina?

Foto: Pixell

PROŠLO je nešto više od trećine sezone, a Hajduk je nakon ispadanja iz Kupa od Osijeka (1:2) jako daleko od plasmana u europska natjecanja.

> OSIJEK - HAJDUK 2:1 Splićani ispali iz Kupa

Hrvatsku će sljedeće sezone u Europi predstavljati četiri kluba - prvak HNL-a, drugoplasirana i trećeplasirana momčad te osvajač Kupa ili četvrtoplasirana momčad ako osvajač Kupa bude jedna od prve četiri momčadi.

Hajduk je nakon 16 od 36 kola HNL-a tek na šestom mjestu s 20 bodova. Vodeći Dinamo grabi prema obrani naslova i ima 19 bodova više od Hajduka, a ogromnu prednost u odnosu na splitski klub imaju i Lokomotiva (+10 bodova), Rijeka (+10) i Osijek (+8 bodova). 

Kako onda Hajduk može do Europe sljedeće sezone? Vjerojatno je jedina opcija da Kup osvoji netko od prve tri momčadi (Dinamo, Lokomotiva ili Rijeka), a da Hajduk u preostalih 20 kola prestigne Goricu i Osijek. 

Očekuje se da će Gorica, koja ima 6 bodova više od Hajduka, u drugom dijelu sezone pasti. Time bi Hajduk ostao u borbi za četvrto mjesto s Osijekom, koji u ovom trenutku ima osam bodova više od splitskog kluba. 

Posljednji put Hajduk je ostao bez Europe 2006. godine kada je u prvenstvu završio peti iza Dinama, Rijeke, Osijeka i Varteksa. U Kupu je te sezone u polufinalu zaustavljen od Rijeke.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više