ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Ovako to radi neuništivi Zlatan u 38. godini. Pogledajte simultanku u pobjedi Milana

Foto: EPA

NA jedan od posljednjih Milanovih treninga Zlatan Ibrahimović došao je helikopterom, a već tjednima u ušima pristalica Rossonera odzvanjaju izjave neuništivog 38-godišnjaka kako je on u Milanu "igrač, predsjednik i trener", no plaćaju ga samo kao igrača.

Uistinu, Zlatan je glavna faca momčadi Stefana Piolija koja nakon korona-pauze igra sjajan nogomet, što se vidjelo u Genovi kod Sampdorije u pobjedi 4:1.

Zlatan je zabio dva gola (prvi na sjajnu asistenciju Ante Rebića) i namjestio jedan te ponovno na terenu bio gazda.

Dva gola i asistencija

U četvrtoj minuti Ibra je elegantno realizirao ubačaj Rebića s lijeve strane, a u 54. se pobrinuo omogućiti zlatnu šansu Turčinu Hakanu Calhanogluu kojem je glavom kreirao zicer koji je pretvoren u 2:0 Milana.

Samo četiri minute kasnije Calhanoglu mu je uzvratio asistencijom, a Ibra je lijepo primio loptu desnom nogom pa je lijevom zakucao u mrežu za uvjerljivih 3:0 Milana.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku prvog Zlatanovog gola možete pogledati OVDJE.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali Zlatanove asistencije možete pogledati OVDJE.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Zlatanovog drugog gola možete pogledati OVDJE.

U 19 ovosezonskih utakmica za Milan (stigao je u siječnju 2020.) zabio je deset golova te ih pet namjestio, a nekoliko je utakmica poslije pauze morao propustiti zbog ozljede.

"Što bi tek bilo da sam došao na početku sezone?"

Ibrin utjecaj često ističu i suigrači. Smatraju ga vođom - od njegovog dolaska Milan je iz sredine ljestvice skočio na poziciju koja vodi u Europa ligu pa je Zlatan bio vrlo konkretan nakon pobjede protiv Juventusa početkom mjeseca.

"Što bi tek bilo da sam došao na početku sezone? Borili bismo se za Scudetto", ispalio je Ibra tada.

Sada Milanu preostaje završiti pregovore s Ibrom oko produljenja ugovora budući da mu aktualni ističe krajem srpnja. Iako je dugo vremena bilo izvjesno da će otići zbog dolaska Ralfa Rangnicka, koji bi Milan konstruirao bez Zlatana, Milanovi gazde odbacile su Nijemca i potvrdili Piolija kojem je Ibrahimović više od ključnog igrača.

To je pokazao i danas kada je odigrao 79 minuta.

Počasni gol za Sampdoriju zabio je 19-godišnji norveški veznjak Kristoffer Askildsen. Rafael Leao u 92. je potvrdio konačnih 4:1 za goste.

Rezultati ostalih utakmica 37. kola

Lazio - Brescia 2:0
Sassuolo - Genoa 5:0
Udinese - Lecce 1:2
Verona - SPAL 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više