Ovo su četiri razloga zašto se Chelsea spasio nakon što ga je Dinamo šokirao

CHELSEA je svoju kampanju u Ligi prvaka završio uspješno, usprkos tome što je imao ulazak u utakmicu protiv Dinama kao iz noćne more. Da bude tako, pobrinuo se Graham Potter koji je povukao puno dobrih poteza kojima je doveo momčad u poziciju da preokrene rezultat.

Nakon samo sedam minuta Chelsea je zaostajao 1:0 zahvaljujući golu Petkovića glavom iz blizine, ali onda su Raheem Sterling i Denis Zakaria donijeli Chelseaju sva tri boda. Chelsea je završio na vrhu grupe E s tri boda prednosti nakon četiri pobjede u šest utakmica, a Daily Sport je izdvojio četiri odluke kojima je Potter prelomio skupinu i utakmicu s Dinamom.

Šansa za Zakariju

Denis Zakaria je odradio fantastičan debi za Chelsea, a Potter je shvatio da je ranije griješio kad ga nije stavljao u prvih 11. Švicarski reprezentativac se uklopio bez ikakvih problema i igrao ključnu ulogu u dominaciji Chelseaja, a onda je dodao i gol vrijedan pobjede.

Bez obzira na to što je nakon 70 minuta morao izaći zbog ozljede, ovaj 25-godišnjak izgleda kao da je spreman biti još jedna vrlo vrijedna opcija za Pottera u sredini terena, a ova utakmica dobro mu je došla i da si podigne samopouzdanje pred Svjetsko prvenstvo.

Vjera u Sterlinga

Potter je kritiziran zbog toga što je Sterlinga stavio u prvih 11 usprkos tome što je Chelsea već osigurao prolazak, ali njegov plan se isplatio. Dok se navijači Chelseaja strahovali od toga da se Sterling ne ozlijedi i propusti utakmicu s Arsenalom za vikend, on je na terenu dobio veliku injekciju samopouzdanja.

Zabio je gol za izjednačenje u 18. minuti, nakon što mu je Aubameyang prekrasno asistirao, i time prekinuo negativan niz od čak osam utakmica bez pogotka. Ta činjenica je još jedna pobjeda za Pottera.  

Preslagivanje

Baš kao što je dobra odluka bila da Sterling krene od prve minute, tako je dobra odluka bila da ga nakon primljenog gola makne s pozicije wing backa na poziciju napadača, a obranu postavi u formaciju s četiri natrag.

Sa Cesarom Azpilicuetom i Benom Chilwellom na bokovima te Trevorom Chalobahom i Kalidouom Koulibalyjem u sredini, Chelsea se brzo presložio da zaboravi rano razočaranje i ponovo izgleda stabilno u zadnjoj liniji. Kad je vidio ovu formaciju na djelu, jedan navijač Chelseaja na Twitteru je napisao: "Trebali bismo i protiv Arsenala igrati s četiri natrag."

Karakter

Nakon što su protiv Brightona potpuno potonuli nakon primljenog gola, Potterovi igrači nisu protiv Dinama smjeli napraviti istu pogrešku. Na Amexu su primili dva gola u 14 minuta i gubili s tri razlike na pauzi pa su se postavljala pitanja mogu li se uopće vratiti nakon što prime gol.

Bivši trener Brightona je ovoga puta pokazao da njegova momčad ima jak karakter kojim je prošla kroz početni šok i došla do svog vodstva i prije kraja prvog dijela.

Pročitajte više