HNL

Ovo su nove cijene u HNL-u. Gvardiol je najskuplji, Jelavić jeftiniji za 75 posto

Foto: EPA

TRANSFERMARKT je objavio nove cijene igrača iz HNL-a, a sada titulu najskupljeg igrača hrvatskog nogometnog prvenstva nosi 18-godišnji branič Dinamo Zagreba Joško Gvardiol.

Gvardiol će od ljeta igrati za RB Leipzig koji je ranije dogovorio transfer s aktualnim prvakom Hrvatske. On je procijenjen na 14.4 milijuna funti, a ranije je vrijedio 5.4 milijuna funti. To je najveća razlika u vrijednosti nekog igrača u HNL-u odnosu na posljednje promjene cijena.

Veliki skok kod Majera, Caktašu cijena ostala ista

Ogroman skok u cijeni ostvario je i Dinamov Lovro Majer. Ovaj 22-godišnji ofenzivni vezni sada vrijedi 9 milijuna funti nakon što je njegova cijena iznosila 2.07 milijuna funti.

Gledajući skok na osnovu postotka, onda je najveću razliku napravio krilni napadač Šibenika Prince Ampem koji sada vrijedi 630 tisuća funti nakon što je procijenjen na 45 tisuća funti. To je skok za 1300 posto.

Na listi najskupljih igrača HNL-a prvih sedam mjesta zauzimaju igrači Dinama (Gvardiol, Livaković, Petković, Majer, Oršić, Ademi i Ivanušec), a tek onda slijedi krilni napadač Gorice Kristijan Lovrić koji sada vrijedi 4.95 milijuna funti što je skok za 1.35 milijuna.

Najskuplji igrač Hajduka ostao je veznjak Mijo Caktaš čija se vrijednost nije mijenjala i ostala je na 3.33 milijuna funti.

Jelavić vrijedi 45 tisuća funti

U Rijeci je najskuplji golman Ivan Nevistić koji sada košta 2.7 milijuna funti, a to je razlika za 1.98 milijuna funti u odnosu na posljednju promjenu.

U redovima Osijeka najveću cijenu ima napadač Ramon Mierez, a ona iznosi 2.25 milijuna funti nakon što je iznosila 850 tisuća funti.

Zadnji vezni Hajduka Darko Nejašmić je igrač kojem je cijena najviše pala. On sada vrijedi 900 tisuća funti nakon što je procijenjen na 1.450 milijuna funti.

Gledajući postotak, najveći pad zabilježio je bivši reprezentativac Hrvatske Nikica Jelavić koji nastupa za Lokomotivu. Cijena ovog 35-godišnjeg napadača iznosi tek 45 tisuća funti nakon što je iznosila 180 tisuća funti. Radi se o padu od 75 posto.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više