PARIPOVIĆ I RAJČIĆ PRVACI HRVATSKE U POLUMARATONU

U Sinju je danas održano drugo prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, u kojemu je prvi na cilj stigao reprezentativac BiH Đuro Kodžo s vremenom od jednog sata, devet minuta i 49 sekundi.

Drugi je s vremenom od 1:10:32 sata bio Drago Paripović, član AK Croatia Maraton iz Poljane, koji je time osvojio i naslov prvaka Hrvatske, dok je treći bio Nedjeljko Ravić iz Kluba Varaždinska banka, čije je vrijeme bilo 1:10:40.

U kategoriji žena najbrža je bila Slovenka Ida Šurbek iz Atletskog kluba Žumberak, koja je na cilj stiga u vremenu od 1:18:40. Druga je bila članica AK Sinj Lidija Rajčić s vremenom 1:26:52, čime je postala prvakinja Hrvatske, a treća Marija Trošić, individualka iz Zagreba s vremenom 1:30:47.

Inače, u današnjem prvenstvu sudjelovalo je ukupno 148 trkača. Među poznatim atletičarima iz cijele Hrvatske bili su, što je posebno zanimljivo, i 80-godišnji Josip Đunđek iz Varaždina, te najmlađi - 12-godišnji Sinjanin Petar Delaš.

Pehara i druga priznanje najuspješnijima uručio je Mate Jukić, sinjski gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja.

(Hina) xbper yzm

Pročitajte više