transferi

Počeo je u Hajduku, a želi završiti karijeru u Dinamu. Transfer je skoro riješen

Foto: FAH / Baza EVA

PROŠLO je sedam godina otkad je Duje Čop bušio mreže u hrvatskom nogometu i kraj sezone dočekao kao najbolji strijelac lige. Uzeo je tada i jednu od tri prvenstvene titule s Dinamom, a dvaput je osvojio i Hrvatski kup, 2014. godine s Dinamom, a 2010. godine s Hajdukom, gdje je sa 17 godina započeo karijeru.

Već iduće godine otišao je u Nacional, ali jednako brzo iz Portugala se vratio u Split, nakon svega pet utakmica koje je uspio upisati u statistiku. Nigdje nije proveo toliko vremena kao u Dinamu, gdje je došao besplatno 2012., a klub ja na njegovoj prodaji Cagliariju zaradio 2.5 milijuna eura. U Italiji se nije snašao, bio je na posudbama u Malagi i Sportingu, da bi prije tri godine preselio u Standard Liege i na popis trofeja dodao još jedan kup. 

Grafika za Index Sport: SofaScore 

Početkom godine je ispao iz kombinacija i ne igra već četiri mjeseca, točnije od 11. siječnja kada je zadnji put nastupio za belgijsku momčad. Ušao je u zadnju godinu ugovora, a nedavno je prebačen u drugu momčad što je bio jasan znak da može ići dalje. 

Tako je Čop stigao u Zagreb, vidjeli smo ga prije dva dana u centru grada, a priča se brzo zakotrljala. Kako doznajemo od izvora bliskih 31-godišnjem igraču, njegov povratak u Dinamo je na korak do realizacije. Transfer će biti besplatan, a pregovara se još o završnim detaljima njegove plaće, u okviru trogodišnjeg ugovora. Tako su nas izvijestili ljudi bliski prvaku Hrvatske, a konačan ishod bit će poznat brzo. 

Podsjetimo, Čop je bio hrvatski reprezentativac od 2014. godine, kada je debitirao protiv Cipra i u igri zamijenio Luku Modrića. U kvalifikacijama za Euro 2016. godine upisao je jedan nastup, protiv Bugarske na Maksimiru, ali nije uspio odraditi utakmicu do kraja. Zamijenio je Marka Pjacu nakon sat vremena igre, a minutu prije kraja zbog oštrog starta dobio je crveni karton. Ante Čačić uvrstio ga je u momčad za Europsko prvenstvo u Francuskoj i poslao ga na teren protiv tadašnjih prvaka, reprezentacije Španjolske, koju je Hrvatska pobijedila 2:1. Bio je na širem popisu za SP u Rusiji, ali Zlatko Dalić ga je otpisao s liste putnika. Čop je za Hrvatsku zabio dva gola, oba u prijateljskim utakmicama. 

Pročitajte više