Početak konjaničke sezone

Ovogodišnja konjanička događanja u Hrvatskoj započet će ovog vikenda utakmicom I. kola Croatia cupa na zagrebačkom Hipodromu, a završit će u listopadu finalom istog natjecanja u Osijeku, rekao je danas na prigodnoj konferenciji za tisak predsjednik Hrvatskog konjičkog poola Miroslav Rožić.

Po njegovim riječima glavna zadaća novoosnovanog Poola je objediniti sve potencijale oko konjičkog športa, a u tomu će mu u mnogome pomoći i suorganizatori konjičkih natjecanja koja će ove godine održati u našoj zemlji.

Po riječima ravnatelja zagrebačkog Hipodroma Ante Šimleše prvo kolo Croatia cupa održat će se 14. i 15. svibnja u Zagrebu, drugo 24. do 26. lipnja na Brijunima, treće 2. i 3. srpnja u Đakovu u sklopu Đakovačkih vezova, četvrto 27. 28. kolovoza u Trilju pokraj Sinja, peto 17. i 18. rujna u Varaždinu, a finale 1. i 2. listopada u Osijeku. Crotaia Cup će se po prvi put održati na Brijunima, otočju na kojem se po riječima stručnog voditelja Nacionalnog parka Eduarda Kolića održavaju konjanička natjecanja od 1920. godine. Drugo kolo Croatia cupa održat će se na Brijunima na livadi koju okružuje 1700 godina stara maslina, dvije crkve i atraktivan stoljetni perivoj.

Po Šimlešinim riječima najveći događa ove godine ipak će biti deseto izdanje Svjetskog kupa u preponskom jahanju, što od 22. do 25. rujna održati u Zagrebu, te 50. Međunarodni lipanjski turnir u preponskom jahanju, koji je na programu od 10. do 12. lipnja ove godine u Zagrebu. Želja je organizatora da svakog drugog vikenda na hipodromu budu održane kasačke i galopske utrke, koje bi privukle gledatelje, ali i kladionice jer su prihodi od klađenja baza za razvoj ovog sporta u svijetu.

(Hina) xad ydl

Pročitajte više