LIGUE 1

Pochettino: Mbappe inzistira da govorimo engleski i raspituje se o Premier ligi

Foto: Guliver

TRENER PSG-a Mauricio Pochettino otkrio ja da ga Kylian Mbappe stalno ispituje o životu u Premier ligi i da inzistira na komunikaciji na engleskom jeziku, iako se mogu sporazumijevati i na francuskom i na španjolskom.

"Kylian voli nogomet i voli razgovarati o nogometu. Ispituje me o Engleskoj, kako se igra, kakav je mentalitet i kultura", rekao je za Guardian Pochettino, koji je sedam godina radio u Premier ligi - jednu i pol kao menadžer Southamptona i pet i pol u Tottenhamu.

"Samo su mu 22 godine, ali vrlo je zreo, otvoren i uvjeren u svoj talent. Osim francuskog savršeno govori i engleski i španjolski. S njim najviše razgovaram na engleskom. Nekidan sam mu rekao da bismo trebali razgovarati na francuskom kako bi ga mogao vježbati, ali odgovorio mi je da je za njega bolje da pričamo na engleskom. Volio se služiti različitim jezicima", rekao je argentinski stručnjak.

Te bi Pochettinove riječi mogle zaintrigirati navijače engleskih velikana ako ih protumače kao direktan interes za igranjem u Premier ligi.

Mbappeu ugovor s Parižanima istječe na ljeto 2022. i već je navodno odbio četiri ponude za produljenje, a odavno ga se povezuje s Real Madridom i njegovim sunarodnjakom na klupi Zinedineom Zidaneom. Neengleski mediji uvjereni su da su mu odlazak u Madrid i ostanak u Parizu dvije najizglednije opcije.

Pročitajte više