ante palaversa

Povijesni dan za Hajduk: Palaversa potpisuje za City uz rekordnu odštetu

Foto: Pixsell

ANTE PALAVERSA danas bi trebao s Manchester Cityjem potpisati četiriipolgodišnji ugovor. Liječničke preglede već je prošao i pitanje je sata kada će službeno biti predstavljen javnosti. Unatoč transferu, u Hajduku će se zadržati na posudbi do kraja sljedeće sezone.

Hajdukovo dite od druge HNL do Manchester Cityja u samo godinu dana

"Kad primi loptu, Palaversa se vrti kao Cruyff. Mogao bi biti budućnost Cityja"

Od Mosora do Cityja: Hajduk mu je religija, a idol stric, ratnik i zarobljenik

U Cityju većina klinaca poput Palaverse nikad ni ne zaigra za taj klub

Hajduk će prodajom Ante Palaverse zaraditi zajamčenih šest milijuna eura. Eventualnom budućom prodajom uprihodit će dodatnih deset posto.

Premda su Hajdukovi transferi Nikole Vlašića (Everton, 10,8 milijuna eura) i Nikole Kalinića (Blackburn, 7 milijun eura) i dalje rekordni, Palaversin transfer bit će najveći u klupskoj povijesti. Budući da Ante Palaversa u ugovoru s Hajdukom nema odštetnu klauzulu, svih šest milijuna eura pripast će splitskom klubu. Zarada će biti umanjena tek za menadžerske provizije.

Ante Palaversa rođen je u Splitu 6. travnja 2000. godine. Stasao je u Hajdukovoj akademiji. Za prvu momčad debitirao je 26. srpnja 2018. godine u kvalifikacijskom ogledu Europa lige sa Slavijom na Poljudu. Za Hajduk je, do zaključenja transfera u Manchester City, upisao 17 službenih nastupa i dva pogotka u svim natjecanjima. Prema vokaciji je veznjak, odnosno upotrebljiv je na pozicijama defenzivnog te centralnog i ofenzivnog veznjaka.

Pročitajte više