TRANSFERI

Predsjednik Gorice: Nisam u Međugorju dogovarao Atiemwenov transfer u Dinamo

Foto: GNK Dinamo

IYAYI ATIEMWEN, 22-godišnji ganski ofenzivac Gorice i jedan od najboljih igrača HNL-a u jesenskom dijelu sezone, prije pet dana potpisao je za Dinamo. 

Ključni igrač petoplasirane momčadi HNL-a prešao je kod lidera i aktualnog prvaka Hrvatske. Klub u kojem se proslavio dobit će odštetu od čak dva milijuna eura, što je drugi najveći iznos plaćen za igrača prilikom transfera između dva kluba HNL-a. Rekorder je i dalje Marko Rog za kojeg je Dinamo u ljeto 2015. Splitu platio pet milijuna eura. 

Hit igrač iz hit momčadi HNL-a u Goricu je bez odštete iz turskog Rizespora došao polovicom prošle sezone, dok je klub još bio u drugoj ligi, tako da je Gorica fantastično zaradila njegovim angažmanom i prodajom. 

Ali ovaj transfer odmah je postao glasovit zbog još dvije priče koje se za njega vežu i obje su se pojavile u medijima:

Prva je da će Dinamo do kraja sezone Atiemwena poslati na posudbu u Al Ain, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji vodi Zoran Mamić, bivši Dinamov menadžer engleskog tipa.

Druga je da je Gorica transfer kojim je riješila proračun za gotovo dvije godine dogovorila sa Zdravkom Mamićem - gazdom Dinama koji formalno nema više nikakvu funkciju u klubu i koji je u bijegu nakon što je ljetos u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zato što je proračun Hrvatske oštetio za 116, a Dinamo za 12 milijuna kuna. 

Zato smo Nenada Črnka, predsjednika Gorice, pitali je li istina da je vodstvo njegovog kluba na pregovorima oko Atiemwenovog transfera hodočastilo u Međugorje, gdje se skriva bjegunac Mamić.

"To je ogromna glupost! Dinamo je za mene veliki klub koji ima svoje strukture i ljude koji obnašaju odgovarajuće funkcije i mi smo s njima pregovarali i dogovorili transfer, a to što se piše je laž i besmislica."

Dakle, oštro demantirate navedene natpise?

"Naravno. Ali znate kako je: ovo je Hrvatska i uvijek će se izmisliti događaj ako ga nema. I to po mogućnosti afera."

 

Pročitajte više