Prpić uoči Ekvadora: Favoriti smo i idemo po pobjedu

Foto: AFP

"NE BOJIMO se uloge favorita. Igrači Ekvadora se sigurno neće predati, ali vjerujemo da ćemo uz dobar pristup pokazati da smo kvalitetnija momčad i plasirati se u četvrtfinale".

Ovim se riječima izbornik Goran Prpić obratio novinarima na konferenciji održanoj u srijedu u Varaždinu povodom susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Ekvadora koji će održati u Gradskoj sportskoj dvorani od 5. do 7. ožujka.

"Atmosfera u momčadi je dobra, osjećamo se odlično, gostoprimstvo je također odlično. Podloga je jednaka onoj protiv Čilea u 1. kolu prošle godine. Uspoređujući s nedavnim Zagreb Indoorsom je malo brža, a lopta odskače niže, što bi trebalo odgovarati nama. Pogotovo protiv Nicolasa Lapenttija koji više voli sporije podloge", rekao je Marin Čilić, u ovom trenutku deveti tenisač svijeta.

U utorak poslijepodne reprezentaciji se priključio i Ivo Karlović, koji je u nedjelju u Delray Beachu na Floridi igrao u finalu ATP turnira. Govoreći o onome što od petka do nedjelje čeka hrvatski sastav istaknuo je:

"Nicolas Lapentti je odličan igrač, prije desetak godina je bio među deset najboljih na svijetu i zna igrati. Ja jesam izgubio protiv njega 2008. godine, dakle imam negativan omjer s njim, ali trenutno sam u boljoj formi. Osim toga, igra se kod nas i mislim da sam u maloj prednosti", rekao je Karlović, a na pitanje je li umoran dodao je: "Od samog finala ne, više zbog vremenske razlike i putovanja. Trenirao sam prvi put odmah po dolasku, podloga mi odgovara i vjerujem da ću se u ovih nekoliko dana priviknuti i na vremensku razliku i na uvjete."

Goran Prpić je rekao da je hrvatska reprezentacija jako zadovoljna uvjetima u Varaždinu i da je očito kako je organizator učinio sve da hrvatski sastav odigra najbolje što može. A o očekivanoj podršci s tribina govorili su Čilić i Karlović:

"Drago nam je što bi moglo biti dosta navijača, vjerujem da je razlog tome i što je tenis u posljednjih godinu dana došao na još višu razinu. Igrali smo u polufinalu Davis Cupa, ovu sezonu smo počeli dobro na turnirima... Vjerujem da će se publika dobro provesti, uz naš maksimalan angažman na igralištu", rekao je Čilić, a potom se nadovezao Karlović: "Za nas je sigurno bolje da je atmosfera dobra, to nam daje dodatnu motivaciju!"

Izvlačenje parova bit će napravljeno u četvrtak u Gradskoj sportskoj dvorani u 12 sati. Prvi pojedinačni meč bit će odigran u petak, s početkom u 14 sati.

Pročitajte više