Real želi klasnog Huntelaara

NJEMAČKI trener Real Madrida, Bernd Schuster, potvrdio je interes za 24-godišnjeg napadača Ajaxa Klaasa Jana Huntelaara.

"Prema mom mišljenju Huntelaar je napadač u rangu Johana Cruyffa, Marca van Bastena i Ruuda van Nistelrooyja", izjavio je Schuster za časopis Sportweek.

Schusterov interes za Huntelaara nije bez razloga, s obzirom da će ozlijeđeni Ruud van Nistelrooy možda pauzirati i do kraja sezone, te će uskoro napuniti 32 godine.

"Nizozemski nogomet poznat je po proizvodnji mladih kvalitetnih igrača. Huntelaar je tip igrača kojeg bi svaki klub poželio, brz i učinkovit istovremeno. Svakako ga imam u planovima za sljedeću sezonu."

Od 2006. godine kada je došao u Ajax, Huntelaar je mrežu zatresao 90 puta u 113 utakmica, a naglasio je kako je spreman za promjenu.

"Privikavam se na ideju da ću napustiti Ajax. Ali još ne znam hoće li to biti već ovog ljeta. Imam ugovor s Ajaxom do 2010. godine i ponudu za novi ugovor. Treba pričekati kraj sezone i vidjeti što će biti", izjavio je u nedavnom intervjuu za As mladi nizozemski napadač.

Ove sezone Huntelaar je mrežu zatresao 30 puta, dok je u karijeri ukupno postigao 178 golova u 254 utakmice, uključujući nastupe za nizozemsku reprezentaciju (uključujući i U-21).

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više