koronavirus u sportu

Ronaldo zbog korone propušta meč koji svijet čeka dvije i pol godine

Foto: Gulliver / Getty Images

CRISTIANO RONALDO zaražen je koronavirusom, objavio je danas Nogometni savez Portugala. Zbog toga propušta sutrašnju utakmicu Portugala protiv Švedske u Ligi nacija te tri meča Juventusa, ali izvjesno je i onaj četvrti, najatraktivniji.

Njegov klub neće na glavnu zvijezdu moći računati protiv Crotonea i Verone u Serie A te protiv kijevskog Dinama u Ligi prvaka. 

Ronaldo će gotovo sigurno propustiti i utakmicu koju nogometni svijet nestrpljivo čeka od ždrijeba skupina LP-a.

On je spojio Juventus i Barcelonu, koji prvi derbi skupine Lige prvaka igraju 28. listopada. Dvije i pol godine otkako su Ronaldo i Messi zadnji put igrali jedan protiv drugog, sada su prvi put trebali imati dvoboj u grupnoj fazi LP-a. 

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

To je, dakle, 15 dana nakon što je Ronaldu test na koronu bio pozitivan i on se može oporaviti do utakmice. Međutim, pravila Uefe su takva da igrač zaražen koronom koji želi igrati na utakmici mora najmanje tjedan dana prije tog meča poslati Uefi liječničku dokumentaciju koja dokazuje da je izliječen. 

Tada UPAP, Uefina služba za protokol, po primitku, dokumentaciju šalje na analizu i onda slijedi eventualno odobrenje.

Ronaldu, dakle, slijedi utrka s koronom i vremenom ako misli igrati protiv Barcelone i Messija. Taj meč je za 15 dana, ali on mora biti zdrav već za osam dana, 21. listopada. 

Zato se čini da će za veliki dvoboj s Messijem morati pričekati 8. prosinca, kada Juventus i Barcelona igraju drugi put u skupini LP-a. 

Pročitajte više