LIGA PRVAKA

SALZBURG - LIVERPOOL 0:2 Salah i Keita odveli Liverpool u osminu finala LP-a

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u posljednjem kolu Lige prvaka pobijedio Red Bull Salzburg na gostovanju 2:0 i tako prošao u osminu finala najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu.

S obzirom na to da je u drugoj utakmici Napoli pobijedio Genk 4:0, da su Austrijanci pobijedili, Liverpool bi ispao, no ekipa Jurgena Kloppa uz manje probleme je na kraju sigurno osigurala pobjedu.

Već u četvrtoj situaciji Redsi su stvorili zicer, Salah je izbio pred Stankovića koji sjajno brani. Egipćanin je na utakmici promašio još tri zicera, dva mu je obranio Stanković, a jednog je zapucao preko gola. Mane je nekoliko puta prijetio za Liverpool, ali i Salzburg je imao dobrih prilika. 

Najbolja je bila ona Hwanga iz sedme minute koji se sjajno oslobodio s desne strane kaznenog prostora, pucao jednom, Alisson mu je obranio, Hwang je potom pucao drugi put iz odbijanca, a Allison mu još jednom fantastično brani. Za austrijskog prvaka prijetili su još Haaland i Minamino do kraja poluvremena.

Salah se iskupio u drugom dijelu

U drugom dijelu, 12 minuta je bilo potrebno da Liverpool napokon zabije i riješi se nervoze. Keita je glavom poentirao na praznu mrežu nakon krasne asistencije Manea. Golman Stanković je pokušao doći prije do lopte od Manea, ali Senegalac je sjajno pronašao Keitu koji nema težak posao i zabio za 1:0. 

Samo minutu kasnije, Salah je napokon poentirao nakon svih promašenih zicera i tako riješio pitanje pobjednika. Kako to često bude, poslije promašaja iz laganih pozicija zabio je iz najteže situacije, iz praktički mrtvog kuta s desne strane. Salzburgov stoper je pogriješio, Egipćanin mu uzeo loptu, Stanković opet istrčao, Salah ga zaobišao i pogodio iz jako teške pozicije.

Do kraja utakmice uslijedilo je odrađivanje posla, Liverpool je imao još neke dobre prilike za povećanje prednosti, no rezultat se nije mijenjao.

Konačna tablica skupine E izgleda ovako. Liverpool je prvi s 13 bodova, Napoli drugi s 12, Salzburg ima sedam i nastavlja sljedeće godine u nokaut fazi Europa lige dok je Genk zadnji sa samo jednim bodom.

 

Sastavi

Red Bull Salzburg - Liverpool Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više