Shiffrin: Porazbijale su mi se sve Snježne kraljice, sanjam o dostizanju Janice

Foto: Hina

TREĆI put u karijeri Mikaela Shiffrin je pobijedila u Zagrebu. Amerikanka je s više od sekunde i pol nadmašila konkurenciju na Sljemenu.
 
"Bila je ogromna prednost biti u prvih sedam na startu, drugi lauf je bila borba, ali bilo je jako zabavno skijati. Bila sam agresivna, odlična večer za mene. Sedma pobjeda u sezoni, cilj mi je osvojiti Svjetski kup, nakon lani bit će mi potrebno puno koncentracije, još je puno do kraja sezone, želim samo uživati", rekla je Shiffrin.
 
Nagradu joj je uručila Janica Kostelić.
 
"Sjajan je osjećaj primiti krunu od Janice Kostelić, ona mi je velika inspiracija, osvojila je toliko toga i veliko je ime u svijetu skijanja."
 
Shiffrin godinama dominira svjetskim skijanjem...
 
"Koja je moja tajna? Imam puno samopouzdanja, osjećam se odlično, agresivnija sam od konkurencije, vozim pametno, a ponekad imam i malo sreće."
 
Bliže se Olimpijske igre...
 
"Ambiciozna sam i sanjarica, svjesna sam da sam trenutačno dobra, ponekad razmišljam o dostizanju Janičinog dosega iz Salt Lake Cityja, ali nisam jedina s tom ambicijom, svi mi želimo dostići tako nešto, ali neće biti lako."
 
 
 
Otkrila je i jednu zanimljivost.
 
"Porazbijale su mi se sve Snježne kraljice, doista su lomljive, ali polijepili smo ih. A što da radim? Pa skijašica sam, nisam staklarka."
 

Pročitajte više