Shinawatra opovrgnuo glasine o rasprodaji Citya

DAILY MAIL objavio je da svi igrači nakon sezone idu na transfer listu, ali čini se da u svemu tome nema niti trunke istine.

Čelništvo Manchester Citya oglasilo se povodom novinskih natpisa kako je Thaksin Shinawatra odlučio staviti sve igrače, uključujući i Vedrana Ćorluku na transfer listu.

"To jednostavno nije istina. Cijenim što je ekipa ove godine načelu sa Svenom Goranom Erikssonom napravila", kaže čelni čovjek Citya.

Navijači su zbog objavljenih informacija jednostavno podivljali i najavili bojkot utakmica Citya. Po sreću za njih, ali i za Vedrana Ćorluku sve to nije istina.

Zle glasine vjerojatno su se pojavile nakon teškog poraza Citya u posljednjem kolu Premiershipa od 8:1 protiv Middlesbrougha, no Thaksin Shinawatra voli klub čiji je vlasnik. Otišao je u Englesku i uložio ogroman novac u Manchester City koji je prije njegova dolaska bila momčad čiji su se navijači svake godine pitali hoće li opstati u Premiershipu.

Na Tajlandu Shinawatra je stvarno "velika faca". Prvo je pokrenuo telekomunikacijsku kompaniju, gdje je zaradio ogroman novac. Zatim je odlučio krenuti u političke vode, postao premijer, napravio zavidnu političku karijeru, te onda kako to obično biva, u svojem drugom mandatu morao odstupiti. Nakon prodaje udjela u kompaniji optužili su ga za utaju poreza te je svrgnut s vlasti.

Thaksin je tada dao petama vjetra te je otišao na Otok gdje je očigledno uvjeren da može Cityevce svojim financijskim injekcijama gurati prema vrhu prvenstvene tablice, a možda i prema uspjehu u Europi u Kupu Uefa sljedeće sezone.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više