Šibenčanima uoči Dinama nepoznati poduzetnik "ubrizgao" financijsku injekciju

ŠIBENČANI ozarenih obraza dočekuju Modre nakon što je netko od šibenskih "dobročinitelja" klubu dao novac za premije igračima povodom odličnih nastupa momčadi sa Šubićevca.

Šibenčani su u protekla tri kola postigli maksimalni učinak; tri pobjede, a stradali su redom Slaven Belupo u Šibeniku te zatim Osijek i Rijeka na svojem terenu. Uporedo s odličnim rezultatima koji su im donijeli četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici te samo jedan bod zaostatka za Hajdukom i Slavenom, raslo je i nezadovoljstvo zbog financijskih problema koji na Šubićevcu nisu novost.

Uoči domaće utakmice godine, kako se etiketira susret s Dinamom, nogometaši Šibenika su navodno čak zaprijetili bojkotom treninga ukoliko im se ne isplate premije za protekle dobre nastupe i zaostaci još iz prošle sezone.

Ipak, nepoznati je poduzetnik uoči utakmice s Dinamom odriješio kesu (špekulira se da bi se moglo raditi o Josipu Stojanoviću, vlasniku tvrtke Jolly JBS ili o Vladi Čoviću, predsjedniku nadzornog odbora Zagrebmontaže) te isplatio potraživanja šibenskih nogometaša. 

Problem plaća i premija u NK Šibeniku traje već godinama, da ne kažemo desetljećima, a u šibenskim krugovima jako je dobro poznat razlog tomu. Čelnici Šibenika ne trgaju se previše za dobrobit kluba, a navijači im često spočitavaju da ispod šibenskog nose bijeli, Hajdukov dres. O ovome najbolje svjedoči primjer transfera Ante Rukavine, tada daleko najboljeg igrača Šibenika u Hajduk, kojega je klub sa Šubićevca pustio bez previše ustezanja, a pozamašnu zaradu čelnici su "ulupali" tek u novi semafor.

Ovih su se dana Šibenski funcuti dodatno razljutili jer je popularni Jolly, vlasnik ženskog košarkaškog kluba Jolly JBS Šibenik, aktualnih hrvatskih prvakinja, uložio četiri milijuna kuna u HNK Hajduk. Funcuti su izrazili javno nezadovoljstvo takvim potezom "šibenskog Todorića", jer dok se splitski div privatizira i redovito pojačava nadarenom šibenskom djecom, sport u Krešimirovom gradu financijski grca u problemima. Često je prozivan i šibenski župan Gordan Pauk, predsjednik kluba sa Šubićevca, ali do sada se uvijek branio činjenicom da nije lako raspodijeliti sredstva u maloj županiji koja ne može istrpjeti previše prvoligaških klubova.

Šibenik živi za nedjeljnji susret s Dinamom. U prošlosti su Modri uvijek imali puno problema na ovom gosotvanju i nisu nikada lako dolazili do pobjede.

M.Š.
Foto: V.G./Index

Pročitajte više