Slaba večer Hrvata u NBA-u

DETROIT Pistonsi u Milwaukeeu su upisali 14. uzastopnu pobjedu, te tako prekinuli niz od 10 pobjeda domaćih Bucksa u njihovom Bradley Centeru.

Chauncey Billups sa 26 koševa i Richard Hamilton sa 22 poena predvodili su Pistonse, dok su Michael Redd sa 30 i Tim Thomas sa 22 pogotka bili najučinkovitiji u sastavu Bucksa. Naš Toni Kukoč odigrao je skromnu partiju, za 13 minuta ubacio je tek jedan poen (šut iz igre 0-5, trica 0-5, slobodna bacanja 1-2), te sakupio po 1 skok i asistenciju.

Skromnu minutažu, a samim time i igru dobio je i Gordan Giriček u dresu Orlando Magica, a njegov je sastav izgubio na gostovanju u New Orleansu od domaćih Hornetsa s minimalnih 90-91. Tracy McGrady je u prve tri četvrtine igrao odlično i sa 31 košem bio najzaslužniji za 75-66 prednost Magica, no u posljednjih 12 minuta ubacio je tek dva slobodna bacanja, dok ga je Stacey Augmon "udavio" odličnom obranom. I u posljednjem napadu na utakmici McGrady je pokušao preokrenuti rezultat, ali ga je u tome spriječio Augmon koji mu je bio na ruci. Inače, Hornetse su predvodili Steve Smith sa 17 i Baron Davis sa 16 koševa, dok je Giriček za 13 minuta postigao 2 poena (šut 1-3) uz po jedan skok i asistenciju.

Indiana Pacersi nastavili su se "osvećivati" za one rijetke poraze koje su doživjeli u posljednjih mjesec dana. Ovoga puta na "repertoaru" su bili dvostruki prvaci istoka, New Jersey Netsi koje su Pacersi svladali kao gosti sa 90-84. U posljednjih 12 minuta ušlo se sa vodstvom Netsa 74-63, ali do kraja su Pacersi ostvarili seriju 27-10. Hjermaine ONeal je ubacio 20 koševa uz 10 skokova, a Ron Artest je dodao 18 za pobjednike, dok je Jason Kidd sa 21 pogotkom i 13 asistencija predvodio Netse. Zoran Planinić čitavu je utakmicu proveo na klupi.

Los Angeles Lakersi su i bez Malonea, ONeala i Bryanta svladali gradske suparnike Clipperse sa 91-89. Najzaslužniji za pobjedu Lakersa bili su Stanislav Medvedenko sa 20 koševa i 10 skokova i Gary Payton sa po 15 poena i asistencija, dok je odličnu igru u dresu Clippersa pružio Elton Brand sa 35 pogodaka i 20 skokova, no u posljednjoj akciji na utakmici preokret je pokušao donijeti Keyon Dooling, ali njegov pokušaj trice nije bio precizan.

Dallas Mavericksi su i bez trenera Dona Nelsona koji je isključen još u prvoj četvrtini nastavili pobjeđivati, ovoga puta svladali su Portland Trail Blazerse u njihovu Rose Gardenu sa 108-104. Michael Finley ubacio je 33, a Dirk Nowitzki 32 koša za Mavse, dok su Ruben Patterson i Rasheed Wallace predvodili Blazerse sa po 24 ubačaja.

Cleveland Cavaliersi su nakon više od 14 godina uspjeli pobijediti u Salt Lake Cityju, a za to im je bio potreban produžetak protiv domaćeg Utah Jazza. Za konačnih 102-96 najzaslužniji je Carlos Boozer koji je ubacio 10 od svoja 32 koša u dodatnih pet minuta, te je pritom i 18 puta uspješno skočio. Prvi izbor "drafta" LeBron James je zbog ozljede gležnja na samom isteku četvrte četvrtine propustio produžetak, ali je do tada postigao 29 poena za pobjednike, dok su domaćine, koji su propustili prednost od 16 koševa, predvodili Andrej Kirilenko sa 27 i Raja Bell sa 20 pogodaka.

Memphis Grizzliesi potpuno su ukočili 76-erse u posljednjoj četvrtini, te pobijedili na gostovanju u Philadelphiji sa 91-87. Pau Gasol ubacio je 16 koševa za pobjednike, a Allen Iverson 34 za poražene.

Houston Rocketsi vrlo su brzo riješili pitanje pobjednika protiv Minnesota Timberwolvesa i na koncu upisali 95-76 pobjedu. Gosti su u prvom poluvremenu postigli tek 26 koševa, najmanje u povijesti. Yao Ming sa 22 koša i 15 skokova predvodio je Rocketse, a Sam Cassell sa 25 Wolvese.

New York Knicksi svladali su u Chicagu domaće Bullse sa 101-96. Allan Houston ubacio je 26, a Keith van Horn 24, od čega 16 u posljednjoj četvrtini za Knickse, dok su Jamal Crawford, Eddy Curry i Ronald Dupree ubacili po 20 za Bullse.

Atlanta Hawksi i Toronto Raptorsi odigrali su iznimno lošu utakmicu, a na kraju su umiješniji ipak bili domaći Hawksi sa 75-70. Oba sastava su u prvoj četvrtini postigli ukupno 24 koša, što je drugi najlošiji skor otkako je ograničeno trajanje napada. Shareef Abdur-Rahim ubacio je 20 koševa i pritom 12 puta uspješno skočio za Hawkse, dok je Donyell Marshall postigao 16 poena i 12 skokova za Raptorse.

Washington Wizardsi su odličnom igrom u trećoj četvrtini ostvarili odlučujuću prednost za 99-84 pobjedu protiv Seattle SuperSonicsa. Larry Hughes ubacio je 27 poena za domaće, a Ray Allen 19 za goste.

Pročitajte više