Službeno: Chelsea kupio nesuđenog hrvatskog reprezentativca

Foto: EPA-EFE

SKY SPORTS javlja kako su Chelsea i Borussia Dortmund zapečatili transfer Christiana Pulišića. Nesuđeni hrvatski reprezentativac postaje igrač engleskog kluba, ali tek na ljeto.

Cijena transfera talentiranog ofenzivca je 64 milijuna eura.

Pulišić, 20-godišnji reprezentativac SAD-a, postao je igrač Bluesa, no oni će ga posuditi trenutačnom lideru Bundeslige do ljeta.

Imao je još 18 mjeseci ugovora s Nijemcima i Borussia je bila praktički prisiljena ga prodati budući da je on odbijao produljiti ugovor.

"Christianova želja uvijek je bila igrati u Premier ligi. To valjda ima veze s američkim podrijetlom. Stoga, nismo ga mogli zadržati u klubu", rekao je Michael Zorc, sportski direktor Dortmunda.

Borussia se bori s Bayernom za naslov prvaka i bježi im šest bodova na polusezoni pa im je Pulišić jako potreban.

"On je igrač sjajnog karaktera, a mi u klubu uvjereni smo da će on pružati svoj maksimum do kraja angažmana i da će nam pomoći u ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva", dodaje Zorc.

Marina Granovskaja, direktorica Chelseaja, također je potvrdila ovaj posao.

"Jako smo zadovoljni jer smo potpisali jednog od najboljih mladih igrača. Sigurni smo da će Christian Pulisic, kojemu je danas svega 20 godina, biti jedan od najvažnijih igrača kluba u godinama koje dolaze. Radujemo se što će nam se pridružiti na ljeto i želimo mu sreću do kraja sezone u Dortmundu."

I sam se igrač pismom oprostio od kluba u kojem je od 2015. godine.

‪Liebe Borussen 🖤💛 (🇩🇪)‬

Posted by Christian Pulisic on Wednesday, January 2, 2019

 

Pročitajte više