Šok na vaganju za UFC 209: Nurmagomedov se nije pojavio, borba je otkazana

Foto: Fightsite

BORBA Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona službeno je otkazana, nakon što je Khabib Nurmagomedov ostao bez liječničke dozvole za nastup te se nije niti pojavio na vaganju pred sutrašnji UFC 209. Ostatak boraca je zadovoljio potrebne kilograme.

Već prije samog vaganja pojavile su se informacije kako je Dagestanac jutros hospitaliziran, no više informacija o tome nije bilo, dok je njegov tim odbijao išta reći na tu temu. Vaganje je trajalo od 18 do 20 sati, a novinari do samog kraja nisu dobili informaciju što je s borcem čija je borba na sutrašnjem programu bila uvjerljivo najiščekivanija. Tek nakon što je isteklo vrijeme došla je informacija kako je Khabib Nurmagomedov otpušten iz bolnice, ali uz liječničku zabranu za nastup na sutrašnjem eventu. Više informacije o tome što se dogodilo, odnosno u kakvim se zdravstvenim problemima našao, nitko nije uspio dobiti.

Ostatak boraca, između ostalog njegov nesuđeni protivnik Tony Ferguson, kao i Tyron Woodley te Stephen Thompson, uspješno je zadovoljio potrebnu kilažu, no otkazivanje Nurmagomedova je udarna vijest, pošto ovo je velik udarac za promociju, što će se sigurno osjetiti na broju prodanih prijenosa. Borba Nurmagomedova i Fergusona tako se otkazuje po treći puta, no ovoga puta sigurno u najgorem mogućem trenutku.

Ferguson je dugo čekao ovu borbu, živio je za nju, a velik je i broj fanova koji nije mogao dočekati dan kada će ova dva fantastična borba ući u oktogon. Nikada se u nekoj elitnoj promociji nije dogodila borba gdje dva borca imaju zajednički niz od 17 pobjeda.

Zbog toga se moglo očekivati kako će Tony Ferguson biti vrlo ljut zbog svega što se dogodilo, iako je već jučer imao nekakav predosjećaj, kada je tijekom sučeljavanja Khabibu poželio puno sreće sa skidanjem kilograma. Kada je napokon dočekan Tonyev Twitter status, on ipak nije bio onakav kakav bi mnogi očekivali.

"Khabib, nadam se da se osjećaš bolje. Molim se za tvoj oporavak. Uistinu to mislim, želim da ti što prije bude bolje", napisao je Ferguson.

UFC 209 – Rezultati vaganja (rezultati su u lbs)

Tyron Woodley (170) vs. Stephen Thompson (169)
Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson(154.5)
Rashad Evans (185) vs. Dan Kelly (186)
Lando Vannata (156) vs. David Teymur (156)
Alistair Overeem (256) vs. Mark Hunt (265)

Marcin Tybura (251.5) vs. Luis Henrique (248.5)
Mirsad Bektic (145) vs. Darren Elkins (145.5)
Iuri Alcantara (135.5) vs. Luke Sanders (135)
Mark Godbeer (241.5) vs. Daniel Spitz (240)

Tyson Pedro (205) vs. Paul Craig (204)
Amanda Cooper (116) vs. Cynthia Calvillo (115.5)
Albert Morales (135.5) vs. Andre Soukhamthath (136)

Pročitajte više