ŠOK ZA BAYERN I NJEMAČKU Ozljeda završila sezonu jednom od najboljih braniča svijeta, upitno mu SP

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEROME BOATENG odlično je odigrao prve 34. minute prve polufinalne utakmice Lige prvaka, Bayern - Real 1:2. Ali, tada je nakon sprinta pao držeći se za bedro.

Njemački prvak tada je ostao bez stopera, jednog od najboljih na svijetu, koji je van igre morao zbog ozljede mišića.
 
Boateng je ozbiljnije ozlijeđen i za njega je sezona završena, pišu njemački mediji. Osim toga, boje se da je ključni čovjek Elfa, koji ima 70 nastupa za reprezentaciju i jedan od najzaslužnijih za njemačko osvajanje naslova na prošlom SP-u, izgubljen za prvenstvo u Rusiji. 
 
Nijemci navode kako Boatenga čeka četiri do šest tjedana prisilne pauze. Dakle, mogao bi igrati na SP-u koje počinje sredinom lipnja, ali tamo bi otišao kao oporavljenik, a ne u punom trenažnom procesu.
 
I dok se Low još nada da će u Rusiju voditi zapovjednika obrane, Heynckes definitivno ostaje bez njega za dvije najvažnije utakmice u završnici sezone: uzvrat polufinala LP-a kod Reala u utorak i finale Kupa protiv Eintrachta 19. svibnja.
 
Boatengu je inače bedro slaba točka. U karijeri je već nekoliko puta prisilno pauzirao zbog ozljeda tog dijela tijela, posljednji put od svibnja do rujna prošle godine. 
 

Pročitajte više