EUROPA LIGA

Solskjaer: Griješili smo poput juniora, nije ovo još gotovo

Foto: Jon Super/AP Photo/Guliver

MANCHESTER United je preokretom pobijedio Romu 6:2 u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige, a unatoč uvjerljivoj pobjedi menadžer engleske momčadi Ole Gunnar Solskjaer ne tvrdi da je njegova momčad blizu finala.

Roma je prvo poluvrijeme susreta na Old Traffordu završila s prednošću 2:1, ali je u nastavku susreta domaćin postigao pet golova za lijepu prednost pred uzvratni ogled.

''Napravili smo dobar posao, bili smo vrlo dobri u drugom dijelu, ali ne mislim da je ovo gotovo. Svjesni smo Romine kvalitete. Roma je postigla dva gola iz dvije prilike u koje smo ih mi gurnuli, nije ih stvarala kao u susretu protiv Ajaxa. Te naše pogreške bile su na razini pogrešaka juniora ili školaraca i to se na ovoj razini ne smije događati. Dobra je stvar što nismo izgubili glavu već smo se pribrali'', izjavio je nakon utakmice Solskjaer koji se osvrnuo i na posao koji je odradio Edinson Cavani.

Urugvajski napadač je zabio dva gola i asistirao kod još dva te je uz Bruna Fernandesa, također dvostrukog strijelca i asistenta, bio najistaknutiji u redovima pobjedničke momčadi. Problem koji Solskjaer s njim ima je taj da Cavani razmišlja o odlasku na kraju sezone, a Unitedov trener bi rado da on ostane.

''On zna kako ja razmišljam, zna da bih volio da ostane. Nije samo strijelac, on za nas radi puno više, središnja je figura koja uključuje druge u igru. Oduševljen sam njime i dajem sve od sebe da ga imamo i sljedeće godine. Govorim mu da je Old Trafford potpuno drugačiji s navijačima, a Manchester sjajno mjesto za život. Rezultati koje postižemo mi u tome pomažu'', kazao je Solskjaer.

Cavani je u posljednjih pet utakmica za Manchester United postigao pet golova, a ukupno 12 ove sezone.

Pročitajte više