TRANSFERI

Sport: Real počinje operaciju Neymar, ima pakleni plan

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID vratio se u utrku za dovođenje Neymara, piše Sport u današnjem izdanju.

Uz veliku Neymarovu fotografiju i naslov "Alarm iz Madrida", katalonski list objavio je veliku priču o tome kako je Florentino Perez smislio cijeli plan da Brazilca, koji mu je godinama tiha patnja, ipak dovede na Santiago Bernabeu.

Podsjetimo, nakon što je rekao da želi otići iz PSG-a, Neymar se nije pojavio na prvom treningu momčadi uoči priprema za novu sezonu, zbog čega ga je klub i kaznio. No Brazilca to ne smeta pa je angažirao svoje ljude da ubrzaju eventualni povratak u Barcelonu, što je njegova najveća želja. Barca mu je navodno postavila tri uvjeta (javno priznanje da nije trebao otići, povlačenje tužbe zbog neisplaćenih bonusa i pristanak na manju plaću) na koje je Neymar pristao, ali ga je šokirala izjava Josepa Bartomeua. 

Bartomeu jasno rekao da Neymar nije opcija

Barcin predsjednik je u petak na predstavljanju Frenkieja de Jonga rekao da Neymarov transfer nije u planu jer ga PSG ne želi prodati te da je Ousmane Dembele ionako bolji igrač od njega. Španjolski mediji tvrde da je Barcelona odustala zbog 200-tinjak milijuna eura, koliko PSG za njega traži, ali u gotovini, bez ikakvih zamjena koje je Barca nudila.

Sve to osluškivao je Florentino Perez koji, piše Sport, ponovno kreće u lov na Neymara. Brazilac mu je oduvijek bio tiha patnja, još od 2013. godine kad je došao u Barcelonu. Navodno je sve imao dogovoreno s Realom, koji mu je već sastavio ugovor, ali se upetljala Barcelona i Neymar je završio na Nou Campu. Priča o Neymarovu dolasku u Madridu se ponovno zahuktala u ožujku ove godine kad je Real ispao iz Lige prvaka, a prvenstvo je praktički bilo mrtvo.

Perez je pred sebe postavio dva zadatka: ubrzati povratak Zidanea i nagovoriti Neymara da bude nositelj novih Galacticosa. Perez je stupio u kontakt s Neymarovim ocem u svibnju, ali su razgovori prestali jer se dvije strane nisu mogle dogovoriti o visini Neymarove plaće, što još nije uspjelo ni Barceloni. Perez vidi Neymara kao golemi marketinški potencijal i čovjeka koji bi u tom segmentu idealno zamijenio Cristiana Ronalda. Real je ovog ljeta za 300 milijuna eura doveo Edena Hazarda, Luku Jovića, Rodryga i Edera Militaa, ali nitko od njih nije zvijezda kalibra Ronalda ili Neymara.

Sport tvrdi da Florentino Perez jako dobro zna da PSG ne želi više imati posla s Barcelonom. Nasser Al-Khelaifi bio je bijesan na Barcu kad mu je iza leđa vrbovala Verrattija, Rabiota, Marquinhosa i Thiaga Silvu te je transfer Neymara 2017. godine za 222 milijuna eura bio i svojevrsna osveta. PSG-ov predsjednik već se javio Perezu i ponudio mu Neymara, ali Realov predsjednik javno skriva interes za Brazilca kako bi iskoristio pat-poziciju između Neymara, Barcelone i PSG-a.

Perez će stajati sa strane i - čekati

Sa svojim ljudima će potajno pokušati nagovoriti Neymara da dođe u Real iako je Brazilcu trenutačno samo Barcelona na pameti. No tu je Real u velikoj prednosti. Sport tvrdi da je Perez spreman u gotovini platiti odštetu za Brazilca, dok Barcelona može eventualno dati 100 milijuna eura i nekog od svojih igrača, a najdraža bi joj varijanta bila da za Neymara zamijeni Samuela Umtitija i Ivana Rakitića ili samo Philippea Coutinha.

PSG za to ne želi ni čuti već traži samo novac. Barcelona ga trenutačno nema jer je zaokupljena transferom Antoinea Griezmanna, a i u velikoj je opasnosti da prekrši financijski fair-play. Real si može priuštiti još jedan takav veliki transfer koji bi bio i velika pobjeda u borbi s Barcelonom.

Perezova najveća želja je Kylian Mbappe, kojeg planira dovesti sljedećeg ljeta. Želio ga je Real već ove godine, ali Perez će u tom slučaju biti strpljiv. Ne želi prenagliti s ponudama i eventualno iznervirati Al-Khelaifija, koji ne želi prodati Mbappea ovog ljeta, ali bi mogao sljedećeg pa Real želi održati dobre odnose. No Perez isto tako ne želi propustiti priliku za dovođenje Neymara. Sport tvrdi da će Realov predsjednik čekati kraj prijelaznog roka jer računa na to da se Barcelona i PSG neće moći dogovoriti oko transfera. Onda će uletjeti u priču i Neymaru ponuditi bogat ugovor, sličan onome koji ima u Parizu, a s Al-Khelaifijem dogovoriti prihvatljivu cijenu.

Pročitajte više