SAGA O NEYMARU

SPORT: Totalni rat između Neymara i PSG-a

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEYMARU je prekipjelo. Više ne želi ni razgovarati s predstavnicima PSG-a jer im nema što reći. Sve je jasno, Brazilac pod svaku cijenu želi napustiti Pariz i vratiti se u Barcelonu, piše katalonski SPORT u tekstu pod naslovom "Neymar - PSG: Totalni rat za odlazak u Barcelonu".

PSG danas u 13:30 prema hrvatskom vremenu igra u Kini protiv Rennesa za francuski superkup, ali Brazilca neće biti u sastavu. Jučer je trenirao sa suigračima, bio je dobre volje, nasmijan, a poslije je potpisivao autograme lokalnim navijačima.

Ali sportskog direktora Leonarda nije ni pozdravio, piše SPORT, koji taj detalj vidi kao konačan dokaz potpuno poremećenih i nepopravljivih odnosa Neymara i kluba. Rastanak je, kažu, neizbježan.

Momčad se u Francusku vraća u nedjelju, a očekuje se da će se Neymarov transfer riješiti idućeg tjedna. 

Leonardo je uvjeren da ovog ljeta ne može ostvariti transfer Neymara kakav bi klubu išao na ruku te je želio nagovoriti Brazilca da ostane još jednu godinu, uz obećanje da će ga prodati idućeg ljeta. Ali Neymar više ne želi čekati niti se upuštati u daljnje razgovore u kojima bi ga ljudi iz kluba mogli opet nagovarati da se predomisli. Njegov stav je jasan.

Stoga se očekuje da će idućeg tjedna PSG ipak otvoriti pregovore s Barcelonom koja želi u Pariz poslati paket u kojem bi, uz određeni novčani iznos, bio jedan ili dva igrača. SPORT ne piše o kojim igračima se radi, ali posljednjih tjedana se pisalo kako je u kombinacijama i Ivan Rakitić.

PSG je odbijao uopće razgovarati s Barcelonom o takvom tipu transfera jer ga zanima prvenstveno novčana odšteta, no sad više nije u poziciji da može birati. Točnije, moći će birati samo između igrača koje mu Barca stavi na raspolaganje.

Podsjetimo, PSG je prije dvije godine doveo Neymara iz Barcelone za 222 milijuna eura, što je i dalje svjetski rekord, a nije ga planirao prodati za iznos manji od tog za koji ga je doveo.

Pročitajte više