Štimac traži od Cice izuzeće Nike za reprezentaciju?

SPORTSKI direktor Hajduka nakon dovođenja Nike Kranjčara u Hajduk ne prestaje s iznenađenjima. Tako je najavio da će uskoro popričati s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i izbornikom Zlatkom Kranjčarom, od kojih će tražiti da se reprezentativnih obaveza oslobode Hajdukovi mladi reprezentativci, ali i da Niko Kranjčar propusti dvije prijateljske utakmice A reprezentacije.

"Tražit ćemo da od reprezentativnih obveza oslobode naše mlade reprezentativce, takav ćemo dopis poslati, a oni koji dobiju poziv za A selekciju, morat će se odazvati." – izjavio je Štimac u razgovoru za Večernji list, pa dodao: "S time da moramo imati na umu da Niko nije spreman, pa ćemo razgovarati s predsjednikom HNS-a i izbornikom."

"Ako mi Niku nećemo koristiti u prijateljskim utakmicama sve dok se potpuno ne pripremi pitanje je koliko ima smisla da igra za reprezentaciju. Posebno zato što njegov status nije upitan." – znakovito je dodao Štimac.

Ovakva Štimčeva poruka najvjerojatnije znači da će Hajduk od izbornika Zlatka Kranjčara zatražiti da Niko propusti prijateljske utakmice protiv Izraela i Austrije, koje će se odigrati 9. veljače odnosno 2. ožujka, a sve to kako bi se što bolje pripremio za nastavak hrvatskog prvenstva, ali i kvalifikacijske utakmice hrvatske A selekcije.

Što se tiče trajanja Nikinog angažmana u Hajduku, sportski direktor Hajduka kazao je kako će Kranjčar u Hajduku ostati najmanje 1,5 godinu.

"Niko nije došao odigrati tri ili 14 utakmica za Hajduk. Napravljen je plan njegova razvoja, Niko bi najmanje godinu i pol dana u Hajdukovu i reprezentativnom dresu trebao pokazivati što može i na Svjetskom prvenstvu dosegnuti svoju pravu tržišnu cijenu." - izjavio je Štimac.

Pročitajte više