ŠTO SE DOGAĐA SA ĐOKOVIĆEM? Nakon debakla u Indian Wellsu, otkazao Miami

Foto: Getty Images/Guliver Image

NEMA KRAJA lošim vijestima za brojne fanove donedavno nedodirljivo najboljeg tenisača svijeta. Đoković je naime upravo objavio da zbog ozljede lakta neće igrati drugi Masters godine, onaj u Miamiju.

Nakon što je od početka 2017. nastavio s lošom formom, a novu godinu otvorio najgorim ulaskom u sezonu u posljednjih 10 godina, šokantnim ispadanjem u drugom kolu Australian Opena od Denisa Istomina, očekivao se ili barem priželjkivao, njegov preporod na američkoj Masters-turneji, gdje ga je čekala obrana duple krune. 
 
Indian Wells osvojio je pet puta, od toga tri zadnje godine, a Miami šest puta i također sva tri zadnja izdanja. 
 
Uvertira nije previše obećavala, jer u Acapulcu ga je izbacio Nick Kyrgios, ali u kalifornijskoj pustinji nastavio je gdje je stao. U osmini finala Indian Wellsa, Kyrgios je na drugom turniru zaredom slavio protiv neobično nemoćnog Đokovića.
 
Umjesto da iz Kalifornije odleti na Floridu, Đoković je otišao u Monte Carlo, kako bi liječnici obavili nove preglede na desnom laktu koji ga muči i zbog koje je teško vraćao servise, a upravo to razlog je laganih Kyrgiosovih pobjeda nad njim. Tijekom tih nedavnih mečeva, Đoković je imao malo ili kao u Indian Wellesu, nimalo prilika za break, upravo zbog lakta.
 
Đoković će propuštanjem obrane naslova u Miamiju izgubiti još tisuću bodova, ali će zadržati drugo mjesto ATP ljestvice. Ali, ako Andy Murray osvoji Miami, pobjegao bi mu na preko pet tisuća bodova i tako osigurao ostanak na vrhu do kraja godine.  

Pročitajte više