HNL

Strahonja prokomentirao crveni karton u derbiju Rijeke i Dinama

Screenshot: HRT

SUDAČKI ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirao je suđenje u utakmicama 30. kola hrvatskog nogometnog prvenstva. Prvo što je istaknuo bilo je da se kolo neće pamtiti po sucima jer su oni svoj posao dobro odradili.

Najprije je analizirao derbi na Rujevici u kojem je Dinamo svladao Rijeku 2:1, u ogledu koji je vodio Mario Zebec. Ništa kod pogodaka nije bilo izdvojeno, svi su po sucu bili bez ikakve mrlje, no spomenuo je crveni karton na kraju utakmice. Nepotrebno je u sučevom dodatku Anton Krešić laktom udario Emrelija pa mu je nakon pregledavanja snimke Zebec pokazao izravni crveni karton. Strahonja je ovako sve analizirao:

"Radi se o propuštenom incidentu suca koji je morao gledati lijevu stranu. Radi se o jasnom udaranju igrača, VAR je dobro reagirao, timski rad je bio dobar i ovo je za izravni crveni karton. Poprilično korektna utakmica, dobro je da sudačke odluke nisu pokvarile dojam. Suci moraju biti servis koji će iznjedriti ovakav susret."

Pohvale za suce

Pod vodstvom Igora Pajača odigran je susret između Slaven Belupa i Osijeka u kojem je momčad Nenada Bjelice slavila 1:0. "Značajna utakmica Pajača, on ima iskustva i poznaje karakter ekipa. Dobro je vodio susret, bio je pravovremen i pokretljiv. Rutinski", bio je Strahonjin komentar.

Hajduk je do 87. minute imao "tek" bod u ogledu sa Šibenikom, a onda je i zabio za konačnih 2:1. Utakmicu odigranu po kiši i na lošem travnjaku vodio je Ante Čuljak. "Utakmica nije bila teška za suđenje, uvjeti su mogli narušiti koncentraciju tima, no on nije bio u takvoj izazovnoj situaciji. Lijepa, prihvatljiva predstava", rekao je Strahonja.

 

 

Pročitajte više