STRELIČARSTVO - HRVATSKOJ BRONCA U SLOŽENOM LUKU

Streličari Hrvatske složenim lukom (compound) upisali su se u povijest, osvojivši ekipno broncu četvrtog dana Grand Prixa Nikola Škorić U Poreču. L

Za naše streličarstvo prvo odličje na ovako jakom seniorskom turniru izborili su Goran Villi, Kamenko Klofutar i Robert Hajdek. Naši najprecizniji majstori luka i strijele prvo su eliminirali San Marino, a zatim u drugom krugu eliminacija i jaku Španjolsku. U polufinalu su izgubili od Njemačke i to u pripetavanju (shoot off), budući je natjecanje okončalo izjednačeno (253:253).

Daleko iskusniji gosti iz Njemačke imali su ovog puta mirniju ruku i više koncentracije, te se plasirali u finale. Tamo su dobili Austriju (251:250) i okitili se zlatom.

Hrvatska je trebala raspucavati za treće mjesto s Češkom, ali naši suparnici se kasnije jednostavno nisu pojavili na terenu Zelene lagune. Tako smo bez borbe osvojili broncu.

Kod seniorki u compoundu zlato je pripalo Ruskinjama, budući su bile bolje od Njemačke (247:245). Bronca je pripala Slovenkama bez borbe, jer u ekipnom dijelu bila su samo tri sastava.

Kod olimpijskog luka dvostruko slavlje za Ukrajinu. Prvo su se seniorke u susretu s Turskom okitile najsjanijim odličjem (242:235). Treće su Poljakinje, bolje od Gruzije sa 233:229 krugova.

Natjecanje muških seniorskih ekipa bila je prava poslastica. Na kraju najbolji su bili streličari Ukrajine, koji su u finalu svladali Nizozemsku (245:243). Bronca je pripala Švedskoj, koja je očekivano dobila goste iz daleke Australije (238:234).

Turnir završava u subotu, kad su na programu pojedinačna finala te natjecanja za 3. mjesto.

(Hina) pp zm

Pročitajte više