Svaguša gasi vatru: Hajduk je bez Torcide nula

U HAJDUKU pokušavaju stati na loptu i utišati Torcidu koja dugo vremena nije bila glasnija kada su u pitanju odnosi u klubu, ali i smiriti medije. Predsjednik Joško Svaguša odlučio je organizirati kavu sa splitskim novinarima s kojima je podijelio svoja razmišljanja.

Kaže kako nema ništa protiv Torcide, a da bi Hajduk bio nula bez svojih navijača.

"Nemamo ništa protiv navijača, ali ne sviđaju mi se transparenti i prozivke. Za to su odgovorni i novinari. Ja sam tu jako kratko vrijeme. Već nakon par dana počela su vrijeđanja. U tom periodu nisam mogao skriviti ništa. U jednom trenutku sam ostao sam u klubu, nikoga nije bilo. Doveli smo najboljeg igrača u posljednjih 20 godina, Anasa Sharbinija. Vjerujem da će on napraviti najveći transfer kada bude odlazio", branio se Svaguša.

Nije novinarima propustio spočitati niti način na koji ga se opisuje u medijima. Svaguši smeta što ga se naziva pekarom koji prodaje krafne.

"Moja firma godišnje ima 150 milijuna prometa i četvrta je u ovom poslu u cijeloj Hrvatskoj. Ja ovaj posao radim besplatno i učinit ću sve da, s momčadi za koju mislim da je dobra, izvučemo Hajduk iz krize", rekao je splitskim novinarima Hajdukov predsjednik.

Čop trenira s momčadi, fali osam reprezentativaca

Inače, Bili su jutros trenirali na pomoćnom travnjaku, gdje će raditi i idućih desetak dana dok se obnavlja igralište na glavnom stadionu. Dio igrača (An. Sharbini, Vejić i Subašić) je na pripremama reprezentacije u Rovinju, dok su mladi reprezentativci (Oremuš, Maloča i Ljubičić) u Tuheljskim toplicama pod paskom izbornika Ladića.

Dvojica  BiH reprezentativaca, Pandža i Ibričić također nisu u kadru jer ih čeka važa utakmica protiv Armenije, a s momčadi trenira i Duje Čop čiji transfer još uvijek nije potvrdio Nadzorni odbor Hajduka.

Svaguša je objasnio da se o njegovom slučaju tek treba očitovati struka.

Pročitajte više