HRVATSKI NOGOMETAŠI

Talijanski mediji: Brozović ima tri opcije, Inter bi ga mogao razmijeniti u transferu

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ (27) na prekretnici je karijere i njegov eventualni odlazak iz milanskog Intera ne bi nikoga pretjerano iznenadio.

Zainteresiranih ima, veznjaka Dalićeve reprezentacije koji, prema Transfermarktu, vrijedi 50 milijuna eura, prate brojni europski klubovi, a spominje se i razmjena igrača.

Atletico Madrid djeluje najozbiljnije

Talijani pišu da je jedna od opcija razmjena Intera i Atletico Madrida. Marcelo bi otišao kod Diega Simeonea, Šime Vrsaljka i Ive Grbića, a u Inter bi stigao ganski veznjak Thomas Partey (27).

Partey ima izlaznu klauzulu od 50 milijuna eura, Brozovićeva je za deset milijuna eura veća, pa klubovi vide dobru priliku za razmjenu igrača sličnih karakteristika, pišu Talijani i zaključuju:

"Atletico Madrid razmišlja o Brozoviću, koji više nije nedodirljiv u Interu."

Kovač odustao, Juventus nerealna opcija

Druga opcija, barem na kratko, bio je Monaco. Klub Nike Kovača se očigledno raspitivao o uvjetima kupnje hrvatskog veznjaka. Problem za francuskog prvoligaša je Brozovićeva godišnja plaća od četiri milijuna eura i oni mu toliko ne žele platiti. 

Na kraju, i sam je Niko Kovač potvrdio da od svega neće biti ništa.

Kao treća opcija pojavio se - Juventus.

Nije tajna da su iz Torina pomno pratili Brozovića još prije nekoliko godina kada je bio, navodno, nadomak prelaska u torinski klub. Sada bi talijanski prvak ponudio Interu ofenzivca Douglasa Costu (30). Međutim, to je teško ostvariva opcija budući da Interov trener Antonio Conte ne igra s krilima u formaciji 3-5-2.

Brozović je u Inter stigao u siječnju 2015. iz Dinama.

Pročitajte više