Dinamo u Ligi prvaka

Talijanski novinar: Trebala nam je ova lekcija. Dinamo ima strašnog igrača

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

XAVIER JACOBELLI, talijanski novinar iz Bergama, očaran je Dinamom nakon što je hrvatski prvak sa 4:0 ispratio Atalantu s Maksimira u 1. kolu Lige prvaka.

Klub iz Bergama na Maksimir je stigao kao blagi favorit u svojoj prvoj utakmici u Ligi prvaka, a Zagreb je napustio razbijen.

"Poker primljenih golova, gorak rezultat, bolan i užasan za prihvatiti. Tako je izgledao povijesni nastup Atalante u Ligi prvaka. Sportsku dramu razumjelo je oko tri tisuće navijača koji su unatoč porazu nakon utakmice pljeskali svojim igračima. Još jedna potvrda veličine izvanrednih navijača", piše Jacobelli za Tuttosport i navodi da su igrači Atalante izgledali preplašeno na Maksimiru.

"Emocije su im doslovce odsjekle noge. Na terenu je to bila neka druga Atalanta koja je pala protiv Dinama, za kojeg nastupa strašni Olmo. Da ne govorimo o Oršiću... Čovjeku koji je prije šest godina bio u Speziji i nije ostavio trag, a sinoć je zabio tri gola u 27 minuta."

Novinar iz Bergama smatra da je presudila veća želja dinamovaca.

"Momčad Nenada Bjelice snagom je onemogućila svaki pokušaj Atalante koja nije uspjela ni ogrebati suparnika. Dovoljno govori što je prvi udarac u okvir gola uputio Gomez u 45. minuti. Gasperinijeva momčad bila je neprepoznatljiva po dinamičnosti, igri u obrani, organizaciji igre i napadačkim akcijama. Dinamo je Atalanti dao tešku lekciju, ali lekciju koja je bila potrebna i iz koje se mora puno naučiti. Liga prvaka nije prvenstvo i to je Atalanta shvatila već na startu." 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više