TENIS

Teniska legenda vraća dugove prodajom trofeja, medalja i odjeće

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI njemački tenisač Boris Becker bankrotirao je u lipnju 2017. zbog nemogućnosti da podmiri dugovanja banci Arbuthnot Latham. Iako je neko vrijeme izbjegavao pravdu, sada će se ipak morati oprostiti od svojih trofeja, medalja i drugih predmeta koji će se naći na aukciji u organizaciji Wyles Hardy & Co. kako bi podmirio dugove. 

>> Boris Becker daje sve svoje trofeje na aukciju da se spasi bankrota

Podsjetimo, Becker je izgubio gotovo 100 milijuna eura promašenim investicijama u naftni biznis u Nigeriji. Sud u Londonu mu je zbog duga od oko 12 milijuna eura prema spomenutoj londonskoj banci proglasio bankrot, ali on se izvukao diplomatskim statusom jer je postao kulturni ataše Srednjoafričke Republike pri Europskoj uniji. Međutim, kasnije se odrekao diplomatskog imuniteta i proces je nastavljen. 

Očekuje se da će se na aukciji naći trofeji s njegovih šest osvojenih Grand Slamova, kao i medalje, oprema, odjeća i ostalo iz njegovih slavnih dana. Prema pisanju medija, radi se o čak 82 predmeta. Vrijednost je procijenjena na 220 tisuća eura, iako se nadaju da će na aukciji donijeti i puno više jer se takvi predmeti rijetko nađu na otvorenom tržištu. Aukcija bi se trebala održati 11. srpnja.

Pročitajte više