Tiger Woods u ponedjeljak gubi broj 1!

NAJDUŽA serija na vrhu PGA ljestvice najboljih svjetskih golfera ovog će vikenda dobiti kraj. Tigera Woodsa u ponedjeljak će detronizirati Lee Westwood ili Martin Kaymer.

Otkad je PGA ljestvice, a uvedena je 1986. godine, nitko nije neprekidno na prvome mjestu proveo 281 tjedan, koliko je nedodirljivi 35-godišnji Amerikanac imao čast stolovati od lipnja 2005. godine do kraja listopada 2010. Do kraja tjedna bit će svrgnut, a za preuzimanje njegova mjesta kandidiraju dva suparnika: 37-godišnji Englez Lee Westwood i 25-godišnji Nijemac Martin Kaymer.

Nijemac će prvo mjesto izboriti završi li turnir Andalucia Masters u Valderrami na jednome od prvih dvaju mjesta, a Englez u bilo kojem drugom slučaju.

Westwood, kao ni Woods, ovog tjedna neće nastupati. Odmaraju se za nastup na završnom turniru Championship-kategorije sljedećeg tjedna u Šangaju.

Nijemac, koji je pobijedio u trima uzastopnim turnirima European Toura, od čega je posljednji bio iz najviše, Major-kategorije, postat će prvi golfer iz Njemačke s prvim mjestom na ljestvici nakon Bernharda Langera, službeno prvog igrača na vrhu PGA ljestvice poslije njezina oformljenja 1986. godine.

Pročitajte više